Kadri Põlendik • 14. november 2012 kell 11:49

Reet Saks: naiste osalus ei peaks olema ette kirjutatud

Baltika nõukogu liige Reet Saks leidis, et naiste osalus firma nõukogus ei peaks olema ette kirjutatud.

„Meil Baltika nõukogus on see 40% olnud kogu aeg, kui Baltika börsil on olnud, enam-vähem ju täidetud. Kui ma isiklikult arvaksin, siis minu pärast ei peaks olema sellised asjad mitte ette kirjutatud, vaid ühiskonnas toimuvate protsesside tulemus,“ kommenteeris Saks täna Euroopa Komisjonis heaks kiidetud otsust, et ettevõtte nõukogus peaks alates 2020. aastast olema 40% naisi.

Väite peale, et seitsme Eesti riigiettevõtte nõukogus ei ole ühtegi naist, arvas Saks, et mõni naine võiks seal ikkagi olla. Ta tõi näiteks viimasel ajal avalikkuses arutusel olnud teema, et poliitikaski on vähe naisi.

„See näitab ilmselt ikkagi seda, et teinekord võib naistel ja meestel olla erinev vaatenurk,“ märkis Saks ning lisas: „Ma arvan, et see on tervitatav, kui siiski igas suuremas nõukogus oleks ka mingisuguses hulgas naisi.“

Selles, kas Eestis leiaks ettevõtlikke naisi, kes sooviksid ettevõtete nõukogudesse kuuluda, Saks ei kahelnud.

Hetkel kuum