Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parusk: loodame jõuda positiivse tulemuseni

  EASi nõukogu vaatas eile veel kord üle 21 projekti, mille puhul kerkis riigiabi ergutava mõju puudumise kahtlus. EASi värske juhatuse esimees Raul Parusk märkis, et luubi all on iga projekt eraldi.

  Probleemseid projekte on Paruski sõnul 61, millest 36 on leidnud lahenduse, et nende puhul ei ole vaja raha tagasi küsida. “Nelja projekti puhul oleme teinud otsuse, et raha tuleb tagasi küsida. 21 projekti puhul käis täna täiendav töö,” lausus Parusk eile pärast kolmetunnilist nõukogu koosolekut.
  Projektid kolme gruppi. Parusk lisas, et nõukogu esialgne analüüs on selline, et 21 projekti tuleb jagada kolme gruppi. “Iga projekt on unikaalne. Igaühel on omad faktid ja küsimused, aga me vaatame, milline võimalus on neid grupeerida,” märkis ta.
  Konkreetne arvamus nende projektide kohta kujuneb selle aasta lõpuks. “Esimene grupp on sellised projektid, kus meie täiendava analüüsiga on selgunud, et raha tagasi nõuda ei ole vaja, teine grupp on selliseid, kus meil on vaja pöörduda
  Euroopa Komisjoni poole, ja kolmas grupp on sellised projektid, kus on selgunud, et oleme sunnitud raha ettevõtetelt tagasi küsima,” selgitas ta.
  21 projekti puhul võib juhtuda, et raha ei pea tagasi küsima. “Meie ei näe, et seal oleks ettevõtetega probleeme. Üritame omalt poolt teha kõike, et raha ei oleks vaja tagasi küsida,” märkis Parusk.
  Küsimusele, kas tal endal on usk ja lootus olemas, vastas Parusk, et loodetakse jõuda positiivse lahenduseni. Parusk ütles, et nelja projekti puhul on ettevõtetele teatatud, et raha tuleb tagasi maksta, kuid ta ei soostunud avaldama nende nimesid.
   
  Taust
  Reegleid rikuti 61 projekti puhul
  EASi kontrollid tuvastasid riigiabi reeglite rikkumise kahtluse 58 projekti puhul, mahus 8,5 mln eurot. Euroopa Komisjoni määruse järgi peab riigiabil olema ergutav mõju, st tegevusega, mille jaoks toetust taotletakse, ei tohi alustada enne abitaotluse esitamist. Kui abi saamise tingimuste vastu eksitakse, võib riik toetuse tagasi nõuda. Lisaks jätkub lahenduste otsimine kolmele projektile, mille puhul on välisaudit tuvastanud samalaadsed rikkumised summas 2 mln eurot.EAS on alates 2007. aastast rahastanud 7462 projekti 698,6 mln euro ulatuses.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
LHV laenuportfelli kasv kajastub ka aktsia hinnas
Kui LHV teatas, et mais kasvas panga laenuportfell plaanitust kiiremini, siis täna kajastusid head tulemused ka aktsia hinnas, mis tõusis 178 303-eurose käibega +0,44%.
Kui LHV teatas, et mais kasvas panga laenuportfell plaanitust kiiremini, siis täna kajastusid head tulemused ka aktsia hinnas, mis tõusis 178 303-eurose käibega +0,44%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Panga personalijuht: kõigile sama palga maksmine on märk nõrgast juhtimisest
Ettevõtte töötajatele sama palga maksmine on märk nõrgast juhtimisest, ütles SEB personali ja koolituse divisjoni direktor Margit Pugal.
Ettevõtte töötajatele sama palga maksmine on märk nõrgast juhtimisest, ütles SEB personali ja koolituse divisjoni direktor Margit Pugal.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Meditsiinitehnika müüja sai poole konkurendi ostuks loa
Konkurentsiamet andis täna meditsiinitehnikaga tegelevale Hansa Medicalile loa osta üle poole samas valdkonnas tegutsevas ettevõttest Weissmed, mille omanikud tahtsid oma oma investeeringu osaliselt rahaks teha.
Konkurentsiamet andis täna meditsiinitehnikaga tegelevale Hansa Medicalile loa osta üle poole samas valdkonnas tegutsevas ettevõttest Weissmed, mille omanikud tahtsid oma oma investeeringu osaliselt rahaks teha.
Riigikogu võttis lisaeelarve vastu Eesti pääses Euroopa Komisjoni järelevalvemenetlusest
Riigikogu kinnitas riigifirmadest lisadividendide võtmise ning ministeeriumite kärpemeetmed, millega vähendati tänavust eelarve puudujääki 173 miljoni euro võrra.
Riigikogu kinnitas riigifirmadest lisadividendide võtmise ning ministeeriumite kärpemeetmed, millega vähendati tänavust eelarve puudujääki 173 miljoni euro võrra.