Kristi Malmberg • 28. detsember 2012 kell 6:26

Tallinna Sadama juhil lasus pistisekahtlus

Tallinna Sadama juht Ain Kaljurand sai novembris kahtlustuse pistise võtmises, kuid riigiprokuratuur lõpetas asja uurimise, sest ei suutnud leida piisavalt tõendeid.

Väidetavalt andis ärimees Igor Kleiner 2008. aastal Tallinnas linnahalli Statoili bensiinijaamas vahendaja kaudu pistist Tallinna Sadama juhatuse liikmele, kirjutab Postimees. Kleiner andnud toona üle 300 000 krooni. Kokku küsinud sadama juht 900 000 krooni, mille eest olevat ta lubanud vahendada ASi Scantrans osaluse müüki. Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand keeldus eile kommentaaridest. Kaljurannale pistise saamise ja pistise saamisega nõustumise kahtlustus selgub riigiprokurör Inna Ombleri koostatud kriminaalasja lõpetamise määrusest.  Riigiprokuratuur ei avalikusta Tallinna Sadama juhatuse liikme nime, kes pistist küsis. Kuid kuna kriminaalasja lõpetamise määrusest ei jää kahtlust, et küsija oli juhatuse liige, ühel korral on viidatud otsesõnu juhatuse esimehele, siis ei jää kahtlust, et kriminaalasja lõpetamise määruses X­XX-ga tähistatud isik on Kaljurand.

Hetkel kuum