Kristi Malmberg • 25 veebruar 2013

Sõerd: Läti liitumine eurotsooniga on Eesti ja Leedu huvides

Endise rahandusministri Aivar Sõerdi sõnul on Läti liitumine eurotsooniga nii Eesti kui ka Leedu huvides, kuna see lisab kogu siinsele majanduspiirkonnale täiendavat usaldusväärsust ja toob Balti riikidesse uusi investeeringuid.

"Läti on teinud suuri edusamme eelarve positsiooni tugevdamisel ja oma riigi rahanduse usaldusväärsuse tõstmisel ning sarnaselt Eestile annab uue korras rahandusega eurotsooni liikme lisandumine lisaväärtust kogu eurotsoonile tervikuna. Läti on seadud eesmärgiks reservide loomise alates 2016. Eestil on eesmärk hakata uuesti reserve kasvatama 2014. aastast,’’ ütles Sõerd nädalavahetusel London School of Economics Balti Society poolt korraldatud konverentsil „Balti riigid kui regionaalsed tegijad – eesmärgid, võimalused ja väljavaated“.

„Mis aga puudutab Leedu liitumise perspektiive euroalaga liitumiseks, siis on see lähiaastatel muutumas reaalseks. Leedu uus valitsus on seadnud hiljuti liitumise tähtajaks aasta 2015. Investorid ja finantsturud on tegelikult juba arvestanud sellega, et lähiaastatel on kõik Balti riigid eurotsooni liikmed,’’ lisas Sõerd.

Hetkel kuum