Inga Jakobson • 28. veebruar 2013 kell 12:08

Parts: Eesti huvides on riiklik lennufirma praktilisem

"Käitume antud olukorras turuinvestoritena," põhjendas majandusminister Juhan Parts 16,6 miljoni suuruse lisalaenu andmist Estonian Airile.

"Eesti majanduse ja riigi huvides on meie oma ettevõte praktilisem," selgitas Parts täna valitsuse pressikonverentsil. Majandusminister ütles, et Estonian Airi pankrot mõjuks negatiivselt riigi arengule ja konkurentsivõimele. "On parameetrid, mille järgi otsustatakse, kas investeerida või mitte," lisas ta.

"Olemasoleva ettevõtte restruktureerimine on praktilisem kui uue asutamine," selgitas Parts laenu suurendamise otsust. Ta rõhutas, et laen tuleb tagasi maksta ja eesmärgiks on saavutada ettevõtte jätkusuutlikkus.

Valitsus fikseeris kogu laenu võimaliku suuruse - 37 miljonit eurot. Palju sellest summast reaalselt ära kulub, ei soovinud Parts ennustada: "Saneerimine on protsess. Tuleb liikuda etapiti."

Majandusminister ei pidanud mõistlikuks siduda laenu ülekandmise aega Euroopa Komisjoni uurimisega. "Raha kantakse vastavalt laenulepingule kohe üle. Euroopa komisjoniga teeme koostööd, aga see on pikaajalisem protsess," ütles ta.

Möödunud aasta 13. detsembril andis riik lennuoperaatorile 8,3 miljonit eurot päästmisabilaenu ettevõtte restruktureerimiseks. Laen tuleb tagasi maksta kuue kuu jooksul 20. juuniks.

Hetkel kuum