Alyona Stadnik • 19. aprill 2013
Jaga lugu:

Büroo: Leedu büroohoonete turg on varsti täis

Lisaks E.L.L. Kinnisvara neljale büroohoonele lisandub 2015. aastaks Vilniuse turule veel umbes viis projekti, rääkis Seven Real Estate Advisors Leedu piirkonna juht Laurynas Žilys.

Leedu büroohoonete turust rääkides saabki rääkida põhiliselt just Vilniusest,  mis on riigis kõige aktiivsem. "Vilniuses on hetkel olukord teistsugune, sest paljud ettevõtted laienevad ning paljud vahetavad oma vana kontori uuema ning mugavama vastu. Samuti ka avaliku sektori ettevõtted hakkavad tasapisi liikuma ärihoonetesse," ütles ärikinnisvara vahenduse, investeeringute nõustamise ja hindamise teenuseid pakkuva ettevõtte juht Žilys.

Ka Žilys ütles, et ettevõtjatel on huvi vahetada vanemates hoonetes asuvaid kontoreid moodsamate vastu seetõttu, et nendes on võimalik kommunaalarvete pealt säästa. "Vakantseid A-klassi büroohooneid ei ole hetkel üldse. B-klaasis on vaba pinda 10-15% ehk 30 000-40 000 ruutmeetri jagu."

Investorid vaatavad just Vilniuse poole. "Vilniuses on see aasta juba rekordaasta nii kinnisvarainvesteeringute kui ka kinnisvara tehingute osas. Aasta lõpuks näeme veelgi tehingute arvu suurenemist," lausus Žilys.

E.L.L. Kinnisvara 44 000 ruutmeetri suurust büroohoonet pidas Žilys suuremahuliseks. Peale eestlaste lisandub tema sõnul 2015. aastaks turule veel umbes viis projekti. "Üks nendest on hästi suur - 40 000 ruutmeetrit, mis tuleb peatänavale. Selle ehitab üks Norra ettevõtte. Teised on 8 000-12 000 ruutmeetrit, mida ehitavad nii investeerimisfondid kui ka kohalikud ehitajad," kirjeldas ta.

Samas märkis Žilys, et nende hinnangul saab büroohoonete turg Vilniuses 2015. aastaks täis.   "See ilmselt kajastub ka rendihindades ja rentnike liikumises."

B-klassi büroopinna ruutmeetri hinnad jäävad Žilysi sõnul 8-10 euro vahemikku ning A-klassi hinnad on 11,5-15 eurot ruutmeetri kohta.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum