Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fits.me tegi jõulise hüppe

  Virtuaalse proovikabiini Fits.me omanik OÜ Massi Miliano vähendas mullu jõuliselt kahjumit ja mitmekordistas käibe.

  OÜ Massi Miliano arendab Fits.me kaubamärgi all kuju muutvaid robot-mannekeene ja virtuaalset proovikabiini interneti rõivakauplustele. Ettevõtte käive kasvas mullu hüppeliselt 2011. aasta 22 869 eurolt pea kahe miljoni euroni. Kui üle-eelmisel aastal oli ettevõtte kahjum 1,2 miljonit eurot, siis mullu 170 995 eurot.
  “Me olime pikka aega lihtsalt tehnoloogiaarendusettevõte, kuid eelmine aasta oli esimene aasta, kui me pöörasime Fits.me müügimasinaks. Samas ei tähenda see, et meie tehnoloogia valmis oleks. Me arendame ja investeerime sinna jätkuvalt,” ütles Massi Miliano asutaja ja juht Heikki Haldre.
  Kõige selle taga oli Haldre sõnul Tartu Ülikooli arendustiim. Ta rääkis, et kui 2011. aastal suutis nende arendusmeeskond tõestada, et robotmannekeenide kontseptsioon üldse toimib, siis eelmise aastal oli põhirõhk sellel, kuidas roboteid kommertseesmärkidel kasutada. “See eeldab, et robotid oleksid skaleeritavad, hooldatavad ja et nende hind oleks väiksem.”
  Fits.me-l on alates eelmisest aastast Inglismaa müügitiim eesotsas Peter Rankiniga.Fits.me proovikabiinide kasutajate hulgas on näiteks brändid Superdry, Hugo Boss, Adidas. Uue ja kõige suurema kliendina tõi ta aga välja online rõivapoe QVC.
  Heldre rääkis, et Fits.me pole kunagi lühiajalist kasu kõige tähtsamaks pidanud. “Kasvada saab ainult siis, kui sa kulutad raha kasvu saavutamiseks,” ütles ta. Sellega ongi Fits.me siiamaani tegelenud. Ta võrdles ettevõtet Amazoniga, mis samuti esimesed 8 aastat kahjumit teenis.“Niipea kui tõestame end rohkem Euroopa turul, peame me liikuma USA turule.” Kuigi Ühendriikide turule jõudmine nõuab suuri investeeringuid ja põhjalikku läbimõtlemist , rääkis Haldre, et nad plaanivad jõuda sinna järgmise aasta alguses.Kõige rohkem müüakse interneti kaudu riideid Aasias, lisaks kasvab sealne rõivaturg kõige kiiremini. Samas rääkis Haldre, et Fits.me ei hakka Aasia turule enne järgmise aasta lõppu isegi vaatama. “Halvasti ettevalmstatud ja finantseeritud plaaniga pole sinna mingisugust mõtet minna,” ütles Haldre.
  Tänavu aprillis vahendas Äripäev techcrunchi infot, mille kohaselt sai Fits.me nelja miljoni eurose rahasüsti.
  Eesti idusse investeerisid lisaks senisele omanikule SmartCapile Conor Venture Partners, Fostergate Holdings Ltd ja Londonis asuv Entrepreneurs Fund, kirjutas techcrunch. Haldre kommenteeris tänavu aasta aprillis saadud 4 miljonilist rahasüsti, et Fits.me on end tõestanud kui väga head kommertsutulemuste saavutajat ja suure kasvupotentsiaaliga ettevõtet.
  Kokku sai Fits.me selle rahakaasamisega juurde 5,5 miljonit eurot, sest 1,5 miljoni eurone rahasüst tehti juba mullu jaanuaris.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Börsihaid alustavad karuturul jahti 5000 eurole
Täna saab alguse LHV korraldatud traditsiooniline virtuaalne aktsiamäng “Börsihai”, mille peaauhind on 5000 eurot.
Täna saab alguse LHV korraldatud traditsiooniline virtuaalne aktsiamäng “Börsihai”, mille peaauhind on 5000 eurot.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.