Lennart Ruuda • 20. juuli 2013 kell 4:32

Fits.me tegi jõulise hüppe

Virtuaalse proovikabiini Fits.me omanik OÜ Massi Miliano vähendas mullu jõuliselt kahjumit ja mitmekordistas käibe.

OÜ Massi Miliano arendab Fits.me kaubamärgi all kuju muutvaid robot-mannekeene ja virtuaalset proovikabiini interneti rõivakauplustele. Ettevõtte käive kasvas mullu hüppeliselt 2011. aasta 22 869 eurolt pea kahe miljoni euroni. Kui üle-eelmisel aastal oli ettevõtte kahjum 1,2 miljonit eurot, siis mullu 170 995 eurot.

“Me olime pikka aega lihtsalt tehnoloogiaarendusettevõte, kuid eelmine aasta oli esimene aasta, kui me pöörasime Fits.me müügimasinaks. Samas ei tähenda see, et meie tehnoloogia valmis oleks. Me arendame ja investeerime sinna jätkuvalt,” ütles Massi Miliano asutaja ja juht Heikki Haldre.

Kõige selle taga oli Haldre sõnul Tartu Ülikooli arendustiim. Ta rääkis, et kui 2011. aastal suutis nende arendusmeeskond tõestada, et robotmannekeenide kontseptsioon üldse toimib, siis eelmise aastal oli põhirõhk sellel, kuidas roboteid kommertseesmärkidel kasutada. “See eeldab, et robotid oleksid skaleeritavad, hooldatavad ja et nende hind oleks väiksem.”

Fits.me-l on alates eelmisest aastast Inglismaa müügitiim eesotsas Peter Rankiniga.Fits.me proovikabiinide kasutajate hulgas on näiteks brändid Superdry, Hugo Boss, Adidas. Uue ja kõige suurema kliendina tõi ta aga välja online rõivapoe QVC.

Heldre rääkis, et Fits.me pole kunagi lühiajalist kasu kõige tähtsamaks pidanud. “Kasvada saab ainult siis, kui sa kulutad raha kasvu saavutamiseks,” ütles ta. Sellega ongi Fits.me siiamaani tegelenud. Ta võrdles ettevõtet Amazoniga, mis samuti esimesed 8 aastat kahjumit teenis.“Niipea kui tõestame end rohkem Euroopa turul, peame me liikuma USA turule.” Kuigi Ühendriikide turule jõudmine nõuab suuri investeeringuid ja põhjalikku läbimõtlemist , rääkis Haldre, et nad plaanivad jõuda sinna järgmise aasta alguses.Kõige rohkem müüakse interneti kaudu riideid Aasias, lisaks kasvab sealne rõivaturg kõige kiiremini. Samas rääkis Haldre, et Fits.me ei hakka Aasia turule enne järgmise aasta lõppu isegi vaatama. “Halvasti ettevalmstatud ja finantseeritud plaaniga pole sinna mingisugust mõtet minna,” ütles Haldre.

Tänavu aprillis vahendas Äripäev techcrunchi infot, mille kohaselt sai Fits.me nelja miljoni eurose rahasüsti.

Eesti idusse investeerisid lisaks senisele omanikule SmartCapile Conor Venture Partners, Fostergate Holdings Ltd ja Londonis asuv Entrepreneurs Fund, kirjutas techcrunch. Haldre kommenteeris tänavu aasta aprillis saadud 4 miljonilist rahasüsti, et Fits.me on end tõestanud kui väga head kommertsutulemuste saavutajat ja suure kasvupotentsiaaliga ettevõtet.

Kokku sai Fits.me selle rahakaasamisega juurde 5,5 miljonit eurot, sest 1,5 miljoni eurone rahasüst tehti juba mullu jaanuaris.

Hetkel kuum