Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaata, mis idufirmad investoreile enim meeldisid

  Tallinna Teaduspargis Tehnopol toimus täna mainekas alustavate ettevõtete ja investorite kohtumine Seedcamp, kus idufirmadel oli mõni minut aega oma äriideed tutvustada, saamaks tagasisidet ja kaasamaks investeeringuid.

  Üks selline alustav firma, mis investoreile ja riskikapitalistidele muljet avaldas, oli MyTips. Ettevõte pakub arvutiprogrammide või veebilehtede kasutajaile teenuseid, mis aitavad neil paremini orienteeruda ja vajalikud asjad hõlpsamalt üles leida. Selle tarvis loob MyTips kasutusjuhendi, kus seletatakse, mida mingi nupp tähendab ja missugused on programmi või veebilehe võimalused.
  MyTipsi turundus-ja müügijuht Mari Raudsepp ütles, et kui ta mõnda programmi esimest korda kasutab, on väga raske õigeid rakendusi üles leida. "MyTips ongi just mõeldud esmakasutajatele. See aitab nende aega kokku hoida, muidu istud pidevalt klienditoe telefoni otsas, et teada saada, kuidas asi töötab," rääkis ta.
  PayPali Ida-Euroopa investor Ganna Yevtushenko kiitis MyTipsi laia kasutusvõimalust, sest see töötab iga veebilehe või programmi puhul. "Oleks väga huvitav seda ise proovida ja teada saada, kuidas MyTips mind aitab," kommenteeris ta.
  Samuti meeldis talle Tallinna idufrima Language Accelerator. See on keeleõppelahendus, mis lubab ükskõik millise võõrkeele selgeks õpetada 200 tunniga, kasutades matemaatilisi mudeleid ja statistilist analüüsi. Yevtushenko ütles, et kui see tõesti nii toimib, nagu firma üks loojaid Mait Müntel ettekandes lubas, on Languane Acceleratoril väga suur turg.
  Lisaks meeldis talle Zilta, mis on suurem, lihtsam ja mugavam Androidi operatsioonisüsteem eakatele. Ziltast on eemaldatud ebavajalikud vidinad, alles on jäetud ainult suured ja lihtsustatud ikoonid. Yevtushenko arvas, et tema vanemad oleksid Ziltast kahtlemata lummatud.
  Nendel kolmel idufirmal on tema sõnul kõige rohkem potentsiaali. Ta tõi ühe plussina välja, et neid on teistes riikides lihtne kopeerida. Samuti meeldisid talle kolme meeskonna ettekanded.
  Samas ütles Yevtushenko, et neil on veel palju tööd vaja teha ja mõelda, kuidas oma teenuseid maailmale müüa.
  Tehnopolis toimunud Seedcampil esines 11 idufirmat. Ettekandeid kommenteerisid viis tuntud investorit ja riskikapitalisti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Börsihaid alustavad karuturul jahti 5000 eurole
Täna saab alguse LHV korraldatud traditsiooniline virtuaalne aktsiamäng “Börsihai”, mille peaauhind on 5000 eurot.
Täna saab alguse LHV korraldatud traditsiooniline virtuaalne aktsiamäng “Börsihai”, mille peaauhind on 5000 eurot.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.