Lennart Ruuda • 24. juuli 2013 kell 12:49

Vaata, mis idufirmad investoreile enim meeldisid

Tallinna Teaduspargis Tehnopol toimus täna mainekas alustavate ettevõtete ja investorite kohtumine Seedcamp, kus idufirmadel oli mõni minut aega oma äriideed tutvustada, saamaks tagasisidet ja kaasamaks investeeringuid.

Üks selline alustav firma, mis investoreile ja riskikapitalistidele muljet avaldas, oli MyTips. Ettevõte pakub arvutiprogrammide või veebilehtede kasutajaile teenuseid, mis aitavad neil paremini orienteeruda ja vajalikud asjad hõlpsamalt üles leida. Selle tarvis loob MyTips kasutusjuhendi, kus seletatakse, mida mingi nupp tähendab ja missugused on programmi või veebilehe võimalused.

MyTipsi turundus-ja müügijuht Mari Raudsepp ütles, et kui ta mõnda programmi esimest korda kasutab, on väga raske õigeid rakendusi üles leida. "MyTips ongi just mõeldud esmakasutajatele. See aitab nende aega kokku hoida, muidu istud pidevalt klienditoe telefoni otsas, et teada saada, kuidas asi töötab," rääkis ta.

PayPali Ida-Euroopa investor Ganna Yevtushenko kiitis MyTipsi laia kasutusvõimalust, sest see töötab iga veebilehe või programmi puhul. "Oleks väga huvitav seda ise proovida ja teada saada, kuidas MyTips mind aitab," kommenteeris ta.

Samuti meeldis talle Tallinna idufrima Language Accelerator. See on keeleõppelahendus, mis lubab ükskõik millise võõrkeele selgeks õpetada 200 tunniga, kasutades matemaatilisi mudeleid ja statistilist analüüsi. Yevtushenko ütles, et kui see tõesti nii toimib, nagu firma üks loojaid Mait Müntel ettekandes lubas, on Languane Acceleratoril väga suur turg.

Lisaks meeldis talle Zilta, mis on suurem, lihtsam ja mugavam Androidi operatsioonisüsteem eakatele. Ziltast on eemaldatud ebavajalikud vidinad, alles on jäetud ainult suured ja lihtsustatud ikoonid. Yevtushenko arvas, et tema vanemad oleksid Ziltast kahtlemata lummatud.

Nendel kolmel idufirmal on tema sõnul kõige rohkem potentsiaali. Ta tõi ühe plussina välja, et neid on teistes riikides lihtne kopeerida. Samuti meeldisid talle kolme meeskonna ettekanded.

Samas ütles Yevtushenko, et neil on veel palju tööd vaja teha ja mõelda, kuidas oma teenuseid maailmale müüa.

Tehnopolis toimunud Seedcampil esines 11 idufirmat. Ettekandeid kommenteerisid viis tuntud investorit ja riskikapitalisti.

Hetkel kuum