Lennart Ruuda • 7. august 2013 kell 11:09

Eesti ehitusfirmal Norras müük kukub

Mulluse Äripäeva Ehitusfirmade TOPi suurima käibekasvuga ettevõtte Lordvik OÜ müügitulu langes mullu kolm korda, tegevjuhi sõnul ei saanud nad Norras suuri projekte.

Firma tegeleb elektriinstallatsioonidega ja nende tööde vahendamisega Norras. Eestis tegutsevad nad minimaalselt.

Tõkke ütles, et 2011. aastal võitsid nad Norra sadamas ühe suure naftapuurtornide projekti, mis tõigi 5,5 miljoni suuruse müügitulu ja kahemiljonilise kasumi. Toona maksti 900 000 eurot dividende. Võrdluseks, eelmise aasta kasum oli vaid 47 000 eurot.

"Kui saime tunamullu suurprojekti, siis oli inimeste puudus, riisusime Valga ja Virumaa tühjaks," kirjeldas Tõkke.

Ta jätkas, et tänavu aasta on läinud samamoodi nagu eelminegi, suuri projekte pole ja olukord on stabiilne. Siiski avaldas Tõkke lootust, et 2014. aasta saavad nad taas suure tööotsa. "Sõltub, kas Norra sadam võidab projekti. Kui jah, on edu garanteeritud," märkis Tõkke.

Hetkel kuum