Hannes Sarv • 17. september 2013 kell 3:13

Raasukesel muutmisplaan

Majandusministri nõunik Erkki Raasuke tutvustas eile pikka aega ettevalmistatud kava riigifirmade juhtimise muutmiseks, mis võiks anda edaspidi lisatulu 75-100 miljonit eurot aastas.

Kavas tehakse ettepanek koondada suurema osa riigifirmade juhtimine ühe aktsiaseltsi kätte. Selles näevad dokumendi koostajad võimalust eraldada äriline juhtimine poliitilisest, tugevdada aktsionäripoolset kontrolli ja rakendada erasektori töömeetodeid.

Raasuke pidas eile aruteludokumenti tutvustades iga-aastast kuni 100 miljoni eurost lisatulu täiesti reaalseks. "Ma tunnen üsna mugavalt end selle numbriga. See ei oleks muidugi jalutamine pargis, vaid nõuaks küüned tagurpidi töötamist mitu-mitu aastat," lausus Raasuke.

"Idee on sada aastat vana, oleme seda pigem tõrjunud ja oodanud, et koordineeritud tegevus on teistmoodi tagatav. Mina suhtun skeptiliselt," nentis eile rahandusminister Jürgen Ligi.

Pikemalt loe tänase Äripäeva paberlehest.

Hetkel kuum