• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti kinnisvara kaotab eeliseid

  Võrdluses Läti ja Leeduga tammub Eesti kinnisvaraturg ühe koha peal, tõdeti kinnisvarafirmade liidu ja Bigbanki kinnisvaraseminaril eelmisel neljapäeval.

  Põhjuseid toodi mitmesuguseid alates detailplaneeringu kehtestamise venimisest, riskijulguse puudumisest ja Vene investorite kartmisest.
  Äsja Riias kinnisvarafoorumil käinud UMPA juhatuse esimees Ardi Roosimaa leidis, et Eesti on täna oma eeliseid selgelt naaberriikidele kaotamas. Tema hinnangul pole meie soodne maksusüsteem enam välisinvestorite piisavaks argumendiks. "Püsime oma status quos ja midagi uut ei toimu," ütles Roosimaa. "Puhtalt selle pärast, et meie valitseva partei nimi ei vasta nende tegevusele."
  Sama meelt oli ka neljapäevasel kinnisvaraseminaril osalenud majandusgeograaf Hardo Aasmäe. Tema hinnangul vajab Eestis uuendamist kümmekond põhivaldkonda, sh ka kinnisvaraturg, kus jääb puudu uuendusmeelsusest. "Keegi ei taha riske võtta, kõik tasandub argisusse ja igapäevasusse," arvas ta, lisades, et ühiskonnas tajutav kindla peale minek tähendab tegelikult minevikku. "Pole imestada, et SKT ei kasva,"  märkis ta.
  Kuidas Eesti eeliseid kaotab ning millised oleks lahendused konkurentidele ära tegemiseks, loe pikemalt tänasest Äripäeva paberlehest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Võimude põimumise räpane pesu vajab puhtaks küürimist
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Swedbank tõstis Šiauliai Panga aktsia hinnasihti Tõusuruumi nähakse 34%
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Emöke Sogenbits: õige firmade kukkumine ootab meid veel ees
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".