• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investorid kaotasid tasudena 89% teenitust

  Kui S&P 500 indeks kannatas kolme eelnenud aastaga 41% kukkumise käes, pakkus Morgan Stanley klientidele päästeteed, kirjutab Bloomberg.

  Prospektis kutsus väärtpaberivahendaja kliente panema raha vähetuntud alternatiivsete investeeringute turule juhitud futuuride fondi abil.
  „Kui te ei ole kunagi hajutanud portfelli mujale peale aktsiate ja võlakirjade, siis peaksite te teadma juhitud futuurifondi headusest,“ kirjutas pank. „Juhitud futuurifondiga võite teenida potentsiaalselt kasumit ka aegadel, kui traditsioonilistel turgudel kogetakse kaotusi.“
  Morgan Stanley näitas 23aastast graafikut, kus on näha, et kui kliendid panid 10% varadest juhitud futuurifondi, kuidas neil läks. Kliendid ostsidki osakuid. 2012. aastal lõppenud aastakümnel usaldas enam kui 30 000 investorit Morgan Stanley't 797 miljonit dollarit fondi Morgan Stanley Smith Barney Spectrum Technical. Fondi oli juba eelnenud kaheksa aastaga kogunenud 341,6 mln dollarit.
  Fondijuhid spekuleerisid rahaga erinevates varaklassides. Selle ajaga teenis fond kauplemistulu ja rahaturult intressitulu 490,3 mln dollarit.
  Paraku ei teeninud investorid, kes hoidsid oma raha Spectrum Technicalsis aastakümne, mingisugust tulu – mitte ainsatki senti. Kogu kasum ja enamgi kulus 498,7 miljoni dollari ulatuses teenustasudeks, fondikuludeks ja fondijuhtidele ja Morgan Stanley'le makstud tasudeks. Kõike seda maha arvates kaotasid investorid enam kui aastakümnega 8,3 miljonit dollarit. Oleks Morgan Stanley investorid pannud raha madalate kuludega börsil kaubeldavasse fondi nagu Vanguard 500 indeksifond, oleksid nad teeninud samal ajal 96%.
  „Jõuline argument“ juhitud futuurifondi kasuks osutus maakleritele ja fondijuhtidele heaks, kuid mitte nii heaks fondijuhtidele.
  USA väärtpaberijärelevalve SEC andmetel teenis 63 juhitud futuurifondi 11,51 miljardit dollarit kasumit, millest 89% kulus teenustasudeks, fondivalitsustasudeks ja muudeks kuludeks aastakümnel alates 2003. 1. jaanuarist kuni 31. detsembrini 2012.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Arco Vara on üheksa kuuga hooga kasumit kasvatanud
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Raadiohommikus: kust võiks saada hiigelpalka?
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.