• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rehe: vaatan uut AÜd pastelsetes toonides

  Septembris asutati Eesti Finantssektori Töötajate Liit (EFL), mille eesmärk on kaitsta ja esindada finantssektori töötajate õigusi ja huve. Danske Bank Eesti filiaali juht Aivar Rehe suhtub sellesse uudisesse rahulikult.

  „Ametiühinguliikumine pole alati seotud palgaga, vaid ka töötingimuste ja sellega, kuidas on seotud töötajate töö ja vaba aeg. Organisatsiooni strateegiat ja mandaati pole veel näinud, aga loodan, et tegemist pole vastasseisu loova organisatsiooniga. Näeksin seda hetkel pehmetes toonides, sest siin ei ole konfliktialget,“ märkis Rehe, kes on ametiühinguliikumisega puutunud varem kokku maksu- ja tolliameti juhina töötades.
  "Olen maksu- ja tolliameti juhina tööd teinud koos ametiühingutega, vaatasin seda siis kui normaalset partnerlust. Olen istunud nendega ka maksu- ja tolliametis läbirääkimislaua taga,“ meenutas Rehe ja lisas, et loodab uuelt ühenduselt pigem sektori üldisemat käsitlemist.
  „Kui te küsite, kas see ühing on finantssektoris otstarbekas, siis meie pangadusmudel on tugevalt põimunud Põhjala omaga, mis on paika pannud töörütmi ja töö väärtustamise. Kui tasustamisest rääkida, siis finantssektor on Eestis palga osas üks esimesi. Võib-olla organisatsioonid ja juhid on ette aimanud mingeid samme ja võtavad praegu midagi ette, et töö panustamine ja tasustamine oleksid tasakaalus,“ lisas Rehe ja rõhutas, et vaatab ametiühingut hetkel pigem pastelsetes toonides.
  Kui tema panga töötajad sooviksid selle ühinguga liituda, ei hakkaks ta neile kätt ette panema. "Suhtun sellesse normaalselt. Eks me räägime siis läbi ja see on ka minule õpikoht, kui tuuakse näiteks välja veel nõrkusi, mida varasemad uuringud pole juba välja toonud. Võtan neid asju konstruktiivselt, pank on teenindusorganisatsioon - kui töötajad on rahul, siis teenindavad nad ka kliente paremini,“ lisas Rehe.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.