• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vitsur: Eesti ettevõtetel on vaja suuremat haaret

  “Eesti ettevõtetel on vaja suuremat haaret – ei saa toota vürtspoodidele – mikroniššides rikkaks ei saa," toonitas LHV panga majandusekspert Heido Vitsur.

  Täna Tallinnas KUMUs toimuva Eesti Mööblitootjate Liidu konverentsil ütles LHV panga majandusekspert Vitsur, et kui me Eesti majanduse jaoks kutsehariduse küsimust ei lahendada, ei lahenda mitte midagi.
  “Puidusektor on hõivatuse poolest kõige suurem majandussektor, kus on koos metsameestega üle 30 000 töötaja ning see on üks Eesti perspektiivsemaid sektoreid töötlevas tööstuses, siin on kõik eeldused selleks olemas,” rääkis Vitsur. “Eesti ettevõtetel on vaja suuremat haaret – ei saa toota vürtspoodidele – ei saa jääda kõige odavamasse ja kõige tihedamasse konkureerivasse gruppi. Mikroniššides rikkaks ei saa. Skype ei ole siin üksikuna mingisugune etalon. Meil on vaja toodet, mille eest on võimalik hinda küsida, mitte saada hinda, mida meile pakutakse. See, et mikroettevõttest tekiks uued majakad, selleks ei ole meil jõudu.”
  “Probleem on ka see, et Eestil on väga suur metsavaru, aga see on väga suures osas väga halvasti hooldatud,” lisas Heido Vitsur. “Eesti metsa pakkumine on väiksem, kui tegelikult võiks olla. Mets on jagatud sageli kolme põlvkonna vahel, pärijad elavad Kanadas ning seetõttu on suur osa metsast hooldamata ning üleküpsenud. Sellega tuleks tegeleda.”
  Eesti Mööblitootjate Liit (endise nimega Eesti Puutööliit) on asutatud 1991. aastal mittetulundusühing, mis ühendab puidutöötlemise, mööblitootmise ja -müügiga ning selle valdkonna seadmete ja materjalide tootmise, vahendamise ja müügiga ning töötajate koolitamisega tegelevaid tööandjaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.