Ave Lepik • 11. oktoober 2013 kell 12:25

Vitsur: Eesti ettevõtetel on vaja suuremat haaret

“Eesti ettevõtetel on vaja suuremat haaret – ei saa toota vürtspoodidele – mikroniššides rikkaks ei saa," toonitas LHV panga majandusekspert Heido Vitsur.

Täna Tallinnas KUMUs toimuva Eesti Mööblitootjate Liidu konverentsil ütles LHV panga majandusekspert Vitsur, et kui me Eesti majanduse jaoks kutsehariduse küsimust ei lahendada, ei lahenda mitte midagi.

“Puidusektor on hõivatuse poolest kõige suurem majandussektor, kus on koos metsameestega üle 30 000 töötaja ning see on üks Eesti perspektiivsemaid sektoreid töötlevas tööstuses, siin on kõik eeldused selleks olemas,” rääkis Vitsur. “Eesti ettevõtetel on vaja suuremat haaret – ei saa toota vürtspoodidele – ei saa jääda kõige odavamasse ja kõige tihedamasse konkureerivasse gruppi. Mikroniššides rikkaks ei saa. Skype ei ole siin üksikuna mingisugune etalon. Meil on vaja toodet, mille eest on võimalik hinda küsida, mitte saada hinda, mida meile pakutakse. See, et mikroettevõttest tekiks uued majakad, selleks ei ole meil jõudu.”

“Probleem on ka see, et Eestil on väga suur metsavaru, aga see on väga suures osas väga halvasti hooldatud,” lisas Heido Vitsur. “Eesti metsa pakkumine on väiksem, kui tegelikult võiks olla. Mets on jagatud sageli kolme põlvkonna vahel, pärijad elavad Kanadas ning seetõttu on suur osa metsast hooldamata ning üleküpsenud. Sellega tuleks tegeleda.”

Eesti Mööblitootjate Liit (endise nimega Eesti Puutööliit) on asutatud 1991. aastal mittetulundusühing, mis ühendab puidutöötlemise, mööblitootmise ja -müügiga ning selle valdkonna seadmete ja materjalide tootmise, vahendamise ja müügiga ning töötajate koolitamisega tegelevaid tööandjaid.

Hetkel kuum