• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seesami kahjusid kujundasid tuli ja torm

  Võrreldes eelmise aasta oktoobriga on Seesami kindlustusseltsi kahjuhüvitised kasvanud 49%.

  Oktoobris hüvitas kindlustusselts Seesam klientidele üle 1,3 miljoni euro eest kahjusid, millest 540 000 eurot maksti välja kaskokindlustuse raames. Järgnesid 220 000 euro ulatuses liikluskindlustuse ja 193 000 euro eest ettevõtte varakindlustuse hüvitisi. Kokku on tänavu kümne kuuga Seesam hüvitanud üle 11 miljoni euro eest kahjusid.
  Võrreldes septembriga vähenes hüvitiste tase 17%. Eelmise kuu võrdluses suurenesid väljamaksed vastutuskindlustuse, ettevõtte varakindlustuse, kodukindlustuse ning liikluskindlustuse osas. Võrreldes eelmise aasta oktoobriga on kahjuhüvitised kasvanud pea poole võrra (49%). Kindlustusmakseid koguti oktoobris 2,3 miljoni euro väärtuses.
  Seesam kindlustuse kahjukäsitluse osakonna juhataja Ly Jõhviku sõnul oli oktoober kuu, kus maksti välja väga palju tulekahjudega seotud hüvitisi. „Kõikide kindlustusliikide peale kokku maksis Seesam 278 000 eurot tulest põhjustatud kahjude hüvitisi."
  Teine oktoobri märksõna oli torm: Seesam on seni registreerinud 60 kahjuteadet ning oletatav kahju suurus ületab 200 000 eurot.
  "Väiksematest kahjudest rääkides on jätkuv klaasikahjude arv kaskokindlustuses. Praktiliselt iga teine teada antud kahju on klaasikahju ja oktoobris registreeritud klaasikahjude kogusumma on 97 000 eurot,“ räägib Jõhvik.
  Seesam Insurance ASi Eesti turuosa on 10,7%, ettevõttel on esindus 11 Eesti linnas ning filiaalid Lätis ja Leedus. Seesam Insurance ASi omanikuks on Soome finantskontsern OP-Pohjola Grupp.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.