Ave Lepik • 11. november 2013 kell 7:18

Seesami kahjusid kujundasid tuli ja torm

Võrreldes eelmise aasta oktoobriga on Seesami kindlustusseltsi kahjuhüvitised kasvanud 49%.

Oktoobris hüvitas kindlustusselts Seesam klientidele üle 1,3 miljoni euro eest kahjusid, millest 540 000 eurot maksti välja kaskokindlustuse raames. Järgnesid 220 000 euro ulatuses liikluskindlustuse ja 193 000 euro eest ettevõtte varakindlustuse hüvitisi. Kokku on tänavu kümne kuuga Seesam hüvitanud üle 11 miljoni euro eest kahjusid.

Võrreldes septembriga vähenes hüvitiste tase 17%. Eelmise kuu võrdluses suurenesid väljamaksed vastutuskindlustuse, ettevõtte varakindlustuse, kodukindlustuse ning liikluskindlustuse osas. Võrreldes eelmise aasta oktoobriga on kahjuhüvitised kasvanud pea poole võrra (49%). Kindlustusmakseid koguti oktoobris 2,3 miljoni euro väärtuses.

Seesam kindlustuse kahjukäsitluse osakonna juhataja Ly Jõhviku sõnul oli oktoober kuu, kus maksti välja väga palju tulekahjudega seotud hüvitisi. „Kõikide kindlustusliikide peale kokku maksis Seesam 278 000 eurot tulest põhjustatud kahjude hüvitisi."

Teine oktoobri märksõna oli torm: Seesam on seni registreerinud 60 kahjuteadet ning oletatav kahju suurus ületab 200 000 eurot.

"Väiksematest kahjudest rääkides on jätkuv klaasikahjude arv kaskokindlustuses. Praktiliselt iga teine teada antud kahju on klaasikahju ja oktoobris registreeritud klaasikahjude kogusumma on 97 000 eurot,“ räägib Jõhvik.

Seesam Insurance ASi Eesti turuosa on 10,7%, ettevõttel on esindus 11 Eesti linnas ning filiaalid Lätis ja Leedus. Seesam Insurance ASi omanikuks on Soome finantskontsern OP-Pohjola Grupp.

Hetkel kuum