Ave Lepik • 11. november 2013 kell 6:52

Ergo Balti riikide tänavune kasum on 3,3 mln eurot

Ergi sõlmis tänavu 9 kuu jooksul Baltikumis kindlustuslepinguid üle 112 miljoni euro väärtuses, mis tähendas 5% kasvu võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

9 kuu äritegevus tõi Balti riikides kokku 3,3 mln eurot kasumit, mis on samas suurusjärgus möödunud aasta sama aja tulemusega. Tänavu kolme kvartali kokkuvõttes maksti klientidele välja 5,2% võrra rohkem kahjunõudeid, kokku 63,3 mln euro ulatuses.

Ergo kahjukindlustuse maksete kogusumma oli Balti riikides ligikaudu 80,4 miljonit eurot. Peamised kahjukindlustuse valdkonna kasvu mõjurid olid kasko- ja kohustuslik liikluskindlustus ning õnnetusjuhtumikindlustus.

Ka elu- ja tervisekindlustuse segmendis saavutati häid tulemusi: kokku 31,8 miljoni euro ulatuses kindlustusmakseid ehk 17,7% kasvu. Seda tulemust mõjutas elukindlustuse suurenev maht panganduskindlustuses, eriti riskikindlustuse ja vabatahtliku pensionikindlustuse arvelt Lätis.

Annuiteedilepingute kasvav hulk Eestis ja Leedus ning hoogne areng tervisekindlustuses andsid samuti panuse elu- ja tervisekindlustuse maksete suurenemisele.

Tänavu esimese kolme kvartali jooksul maksti Ergo klientidele Balti riikides välja 63,3 miljoni euro ulatuses kahjunõudeid. Eestis põhjustas suurima nõude 300 000eurone transpordikahju.

Hetkel kuum