• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EKP plaanib pankadele tingimuslikku laenu

  Euroopa keskpank kaalub uut pikaajalist laenu, mida saavad ainult need pangad, kes nõustuvad kasutama raha äridele laenude andmiseks, vahendas Reuters Saksa ajalehte Süddeutsche Zeitung.

  Keskpanga president Mario Draghi ja teised rahapoliitika üle otsustava komitee liikmed on korduvalt maininud võimalust rohkemateks likviidsusoperatsioonideks ehk LTROdeks, et aidata haavatavat euroala majandust ja kindlustada, et krediidivoog jõuaks erasektorisse.
  Seekord plaanitakse lisada pankadele tingimus, et nad saavad laenu vaid juhul, kui nõustuvad selle laenama edasi tööstus-, jaekaubandus- ja teenusteäridele, kirjutas Saksa leht.
  Uue likviidsusmeetme LTRO kestvus on 9 või 12 kuud.
  Keskpanga nõukogu liige Jens Weidmann on öelnud novembris, et EKP peab hoolitsema selle eest, et nende laenuoperatsioonid ei muutuks liiga heldeks. Teine nõukogu liige Yves Mersch ütles teisipäeval, et EKP peab pidama silmas pankadele laene andes, et need ei tohi muutuda alalisteks.
  "Las ma lisan konteksti respekteerides meie viimast rahapoliitilist otsust, et nüüd on pankade kord teha soodsad laenuolud, mida meie pankadele pakume, kättesaadavateks euroala kodumajapidamistele ja firmadele," ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Arco Vara on üheksa kuuga hooga kasumit kasvatanud
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Raadiohommikus: kust võiks saada hiigelpalka?
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.