Indrek Kald • 28. november 2013 kell 9:08

Riigikohus jättis Mustpeade maja Tallinna linnale

Valitsus kaotas kohtuvaidluse Tallinna vanalinnas asuva Mustpeade maja tagastamise küsimuses kõigis kohtuastmetes, seega jääb see kultuuriobjekt linna omandina avalikku kasutusse, ütles abilinnapea Eha Võrk.

Riigikohus otsustas valitsuse kassatsioonkaebust Mustpeade maja kohtuvaidluses mitte menetleda.

"Korduvate kohtuvaidluste tulemusena on leidnud kinnitust, et Mustpeade maja on oluline kultuuriobjekt, mida seaduse kohaselt tagastada ei saa," rõhutas Võrk pressiteates. "Maja on ülelinnalise tähtsusega kultuurirajatis, mis peab jääma Tallinna linnaelanike avalikku kasutusse ning täitma kultuurialaseid eesmärke," lisas ta.

Mullu koguti Mustpeade maja tagastamise vastu 106 129 allkirja. "Tegemist on väga muljetavaldava rahva arvamuse väljendusega, mida ei riik saa eirata," hindas Võrk. TNS Emori üle-eestiline uuring näitas, et Mustpeade maja tagastamist Mustpeade vennaskonnale soovis kaheksa protsenti küsitletuist.

Hetkel kuum