Tallinna Sadam arutab praamihanget

Ken Rohelaan 21. jaanuar 2014, 15:25

Tallinna Sadama nõukogu hakkab täna kell 15.30 arutama praamide hanget, kinnitas nõukogu liige Tiit Riisalo.

"Täpsemat sisu praegu ei tea. Ma just valmistun selleks," teatas Riisalo Äripäevale vähem kui tund enne istungi algust.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Jaanus Tamkivi sõnul on erakond praamide hanke teemat arutanud ning praegu ollakse seisukohal, et toetada võimalikult soodsat lahendust. "Põhimõtteliselt on ministri (majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts - toim) suund õige, kui soovida vähendada kapitalikulusid. Need võiksid olla väiksemad ja väljenduda ka riigi makstavas dotatsioonis," ütles Tamkivi. Tema sõnul peab kindlasti säilima teenusekvaliteet, mida fraktsiooni esimees pidas täna kõrgeks.

Tamkivi sõnul on variantidena võimalikud nii uute praamide ehitamine kui praegustega jätkamine, sõltumata kehtiva lepingu tähtajast. Kui peaks juhtuma, et 2016. aastaks ei jõuta enam uusi praame ehitada, kuid vastav soov ikkagi säilib, võib riik sõlmida Vjatšeslav Leedo laevafirmaga tavapärasest lühema lepingu kuni uute praamide tulekuni.

Eelmisel nädalal teatas riigikogus majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, et laevade soetamine riigi poolt oleks maksumaksjale märgatavalt odavam kui praeguse süsteemiga jätkamine – kokkuhoid tuleb eelkõige praegusega võrreldes odavamatest prahitasudest, mis oleks aastas kolme laeva korral kuus miljonit eurot.
"Säästetav kuus miljonit eurot aastas moodustaks üle 40% tänasest toetusest ja oleks samas suurusjärgus kogu 2012. aasta piletituluga," ütles Parts.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. January 2014, 15:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing