Katariina Krjutškova • 19. veebruar 2014 kell 12:58

Aaviksoo Ansipi tagasiastumisest: moment on sobiv

Haridusminister Jaak Aaviksoo toetab peaministri Andrus Ansipi kavatsust teatada valitsuse tagasiastumisest sel pühapäeval.

Delfi andmeil ütleb Ansip pühapäeval Tartus Vanemuises peetavas kõnes, et astub peaministri kohalt tagasi. Tema asemel hakkab Reformierakonda juhtima tõenäoliselt Siim Kallas.

Aaviksoo hinnangul oleks Ansipi tagasiastumise teadaanne ootuspärane. "Moment on sobiv ja mida kiiremini saab selgust, seda parem. See ei tule üllatusena, see on mõistlik ja seda tuleb tervitada," teatas Aaviksoo.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder sõnas, et Ansip pole valitsuse liikmetele öelnud, mis kuupäeval ta tagasiastumisest teatab. Tema väitel pole veel võimalikest tulevastest koalitsioonilepetest räägitud ja seda ei tehta enne ametlikku tagasiastumise avaldust.

"Mingisuguseid põrandaaluseid läbirääkimisi küll ei peeta," kinnitas Seeder.

Aaviksoo ütles võimalikust uuest koalitsioonist rääkides, et seni on Reformierakond ja IRL silma paistnud hea koostöö ning võimekuse poolest. Ta lisas, et oma ameti kaotamise pärast ta kindlasti ei karda.

Hetkel kuum