Ansip: ootame. IRLi liige: ta lahkub.

Aivar Hundimägi 19. veebruar 2014, 14:55

 "Ootame," kommenteeris peaminister Andrus Ansip väidet, et ta kavatseb teatada ametist lahkumisest. IRLi kõrge poliitik kinnitas Äripäevale, et Ansipi lahkumine on toimub lähiajal.

Peaministri ametist lahkumine tähendab seda, et ametist lahkub kogu valitsus.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Priit Toobal küsis täna riigikogus esinenud peaministrilt ka tema lahkumise kohta: "Mul on küsimus lugupeetud peaministrile. Teatavasti lähipäevadel on Eestil sünnipäev jälle, 96. nimelt. 23. veebruaril on tavaks saanud, et peaminister peab oma kõne Tartus. Nüüd ma küsin: kas teie kõne on selleks päevaks juba valmis kirjutatud? Nii nagu ma Delfist loen, siis teatate te pühapäeval oma tagasiastumisest. Kas teil see lõik kõnest on valmis kirjutatud ja kas selline avaldus pühapäeval Tartus teie poolt tuleb või ei tule," küsis ta.

Ansip vastas sellele nii:
"Kõne on peaaegu valmis, aga päris valmis saab ta siis, kui ta ette kantud on. Ma lugesin praegu siin istudes selle Delfi artikli läbi. Kindlasti ei vasta tõele see väide, et Reformierakonna üldkogul 2. märtsil valitakse Reformierakonnale uus esimees. See põhimõtteliselt ei ole võimalik. Reformierakonna protseduurireeglid näevad ette seda, et päevakord teatatakse kuu aega enne üldkogu toimumist. Päevakorras uue esimehe või uue juhatuse valimist ei ole, seega Delfi vähemalt selles küsimuses on sattunud küll täielikult eksiteele".

"Mida muud huvitavat selles kõnes tuleb või ei tule, sellest rahvas saab teada 23. veebruaril. Ma olen muidugi rõõmsalt üllatunud, et minu kõnet oodatakse. Kõned on kõik olnud väga head, kõik need kaheksa korda. Iseäranis hea oli kahe aasta tagune kõne, see leidis ka laialdast vastukaja. Möödunudaastane kõne oli tugev kõne, hästi kirjutatud kõne. No vahel ei tule välja, aga seekord tuli mul välja. Aga resonants oli suhteliselt tagasihoidlik. Tundub, et ei loetud või vähemalt ei resoneeritud, sest et kõne oli suhteliselt kriitiline, ja kriitiline ka mõnede ajakirjanike suhtes. Ootame," rääkis Ansip.

Üks IRLi kõrge poliitik kinnitas täna Äripäevale, et peaminister Andrus Ansipi ametist lahkumine on otsustatud ja selles on ka valitsuspartneri IRLiga lepitud kokku.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. February 2014, 14:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing