Ekspress ostab aktsiaid tagasi

Rainer Saad 04. aprill 2014, 12:21

AS Ekspress Grupp alustab 7. aprillist aktsionäride erakorralise koosoleku poolt mullu 21. novembril kinnitatud optsiooniprogrammi raames kuni 700 000 omaaktsia tagasiostmist turult.

Vastavalt üldkoosoleku otsusega võib aktsiaid omandada ühe tehinguga või osade kaupa börsilt või börsiväliselt ajavahemikul alates erakorralise üldkoosoleku otsuse avalikustamisest kuni 31. detsembrini 2016.

Ühe aktsia eest võib tasuda minimaalselt tehingu päeval börsil kujuneva hinna või börsivälisel omandamisel põhikirjas sätestatud aktsia nimiväärtuses ehk 0,60 eurot ning maksimaalselt tehingu päeval börsil kujuneva hinna või börsivälisel omandamisel kuni 1,35 eurot.

Aktsiate eest tuleb tasuda varast, mis ületab aktsiakapitali ja reservkapitali. Aktsiad ei tohi olla koormatud kolmandate isikute õigustega, teatas ettevõte börsile.

Aktsiate tagasiostu täideviijaks ja korraldajaks on SEB, kes teostab aktsiate tagasiostu Ekspress Grupi nimel. Programmi täideviimisel on SEB kauplemisotsuste tegemisel iseseisev, järgides kehtivaid tingimusi ning piiranguid, ilma et Ekspress Grupp saaks mõjutada aktsiate ostutehingute aega.

Ekspress Grupp avalikustab vastavalt seaduses ettenähtule läbi börsisüsteemi igal nädalal kokkuvõtte teostatud tehingutest ning soetatud aktsiatest.

Eelmise aasta septembris otsustas Ekspress Grupi nõukogu pikendada juhatuse esimehe Gunnar Kobini ametiaega ning anda talle aktsiaoptsioon Ekspressi aktsiate omandamiseks.

Kobinil on optsiooniprogrammi raames õigus omandada ajavahemikus 01.01.2017 kuni 31.03.2017 tasuta kuni 700 000 aktsiat. Nõukogul on õigus optsiooniaktsiate arvu osaliselt vähendada Kobinile pandud eesmärkide täitmata jätmisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. April 2014, 08:44
Otsi:

Ava täpsem otsing