Saku Soome alkopiirangute pärast ette ei pabista

Mari Mets 11. aprill 2014, 10:23

Soome parlamendis arutlusel olev plaan piirata Euroopa Liidust sissetoodava alkoholi koguseid mõjutab Saku õlletehase juhi Margus Kasteina sõnul kindlasti sadamakaupluste müüki, kuid ennatlikult ei kavatse Saku sellele reageerida.

"Meie fookuses on siiski kodumaine äri nii jaekaubanduses kui restoranide seas, hoolimata sellest, et sadamakaubandus on viimastel aastatel kõvasti tõusnud. Seega on ka meie äriplaanid koostatud Eestis toimuval põhinedes. Eks me hoiame silmad lahti ja tegutseme vajadusel siis, kui nad midagi ka tegelikult ette võtavad," sõnas ta.

Kasteina kinnitusel on piiriülene kaubandus loomulik nähtus kahe riigi vahel, kus on suured maksuerinevused, ning jätkub ka edaspidi. "Üks asi on see, mida Soome tahaks teha, kuid hoopis teine on see, mida Euroopa Liidu reeglid neil tegelikult teha lubavad," lisas ta.

Seadusemuudatus, mis lubaks ilma tollile selgitusi andmata Soome sisse tuua 20 liitrit kanget alkoholi, 90 liitrit veini, millest kuni 60 liitrit võib olla vahuvein, 110 liitrit õlut ja 10 liitrit muid alkohoolseid jooke, läks Soome parlamenti arutlusele ja tahetakse jõustada nii kiiresti kui võimalik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    11. April 2014, 13:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing