Börs: aktsiad tõusid heade tulemuste ootuses

Mait Kraun 15. juuli 2014, 00:11

USA-s olid täna aktsiad tõusuteel. S&P 500 taastus eelmisest nädalast, mil indeks tegi kolme kuu suurima nädalase languse. USA suurpank Citigroup tegi oodatust paremad teise kvartali tulemused ning internetiaktsiatel oli hea päev.

Pärast tulemuste teatamist tõusis Citigroupi aktsia 3 protsenti, kuna ettevõtte käive ja kasum olid prognoositust suuremad. Facebook ja Netflix juhtisid internetiaktsiate tõusu ning Apple tõusis pärast Barclay ostusoovitust 1,3 protsenti.

S&P 500 tõusis 0,5 protsenti ning lõpetas 1977,10 punktil. Eelmine nädal langes indeks Portugali sündmuste tõttu 0,9 protsenti. Samuti teatas USA keskpank, et lõpetab oktoobris tõenäoliselt võlakirjade ostuprogrammi.

Ostuprogramm on aidanud S&P 500 indeksil tõusta 5 aasta jooksul üle 190 protsendi. Ühtlasi pole indeks langenud 2 aasta jooksul kordagi üle 10 protsendi. Paljud analüütikud on korrektsiooni ootel. Dow Jones tõusis 0,7 protsenti ning lõpetas päeva 17 055,42 punktil.

Kuld langes lausa 2,2 protsenti ning tegi seitsme kuu suurima päevase languse. Kuld on tõusnud mitmeid nädalaid järjest ning tõenäoliselt on tegemist korrektsiooniga. Samuti on Portugali sündmused rahunenud ning seega on vähenenud ka nõudlus kulla kui turvasadama vastu. Toornafta (Brent) hind tõusis 0,17 protsenti ning sulgus 106,83 dollaril barreli kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. July 2014, 00:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing