Börs: FED viis kahes sektoris turud langusesse

Mait Kraun 16. juuli 2014, 00:46

Föderaalreserv avaldas täna muret sotsiaalmeedia ja biotehnoloogia ettevõtete väärtuste üle. Suurpangad tegid teises kvartalis küll oodatust paremad tulemused, kuid Föderaalreservi kommentaarid viisid siiski S&P 500 indeksi allapoole.

Dow Jonesi internetiaktsiad langesid 0,7 protsenti ning Nasdaqi biotehnoloogiaindeks langes lausa 2,3 protsenti. Tubakaettevõte Reynolds American Inc. jõudis kokkuleppeni oma rivaali Lorillardi ostmisel 25 miljardi dollari eest. See viis Lorillardi aktsia 10 protsenti madalamale.

JPMorgani ning Goldman Sachsi aktsiad tõusid tänu oodatust parematele tulemustele. Tehnoloogiaettevõte Intel tõusis õhtul pärast tulemuste teatamist 4,5 protsenti.

S&P 500 indeks langes 0,2 protsenti ning lõpetas päeva 1973,28 punktil. Russell 2000 indeks langes tervelt ühe protsendi. Dow Jones’i indeks tõusis vähem kui 0,1 protsenti ning lõpetas päeva 17 060,68 punkti peal.

„Föderaalreserv püüab üha rohkem tähelepanu pöörata firmade väärtusele. Võib-olla peavad nad intressimäära muutma ning just intressid on turu tõusu kiirendanud,“ ütles Bloombergile investeerimisfirma First Citizens BancShares tegevjuht Eric Teal. „Intressimäärade muutmine mõjutab eelkõige madala turuväärtusega ettevõtteid.“

Kuld langes dollari tugevnemise tõttu täna ligi ühe protsendi ning kaupleb 1293 dollari juures. Toornafta (Brent) hind langes 1,01 protsenti ning kaupleb 105,87 dollaril barreli kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. July 2014, 00:46
Otsi:

Ava täpsem otsing