Börs: sündmusterohke päev turul

Mait Kraun 17. juuli 2014, 00:01

USA aktsiad tõusid ning suuremad indeksid kauplevad kõigi aegade rekordite lähedal. Suurimad tõusjad olid Intel ja Time Warner.

21 Century Foxi tegi pakkumise Time Warneri äraostmiseks. Time Warner lükkas aga pakkumise tagasi. Pakkumise tagasilükkamine tõstis nende aktsiat 17 protsenti. Intel teatas teises kvartalis headest tulemustest ning prognoosis kolmandaks kvartaliks samuti häid tulemusi. Selle järel tõusis aktsia 9,3 protsenti.

S&P 500 indeks tõusis 0,4 protsenti ning lõpetas 1981,55 punktil. Dow Jones lisas 0,5 protsenti ning tõusis kõigi aegade rekordini – 17 138,01 punktini. Russell 2000 väiksemate ettevõtete indeks langes 0,2 protsenti.

„Ma arvan, et Yellen ajas mõningad asjad eile rööbastelt maha. Täna on aga kõigi tähelepanu tulemustel ja see on ka õigustatud,“ ütles investeerimisfirma Philadelphia Trust tegevjuht Richard Sichel telefoniintervjuus Bloombergile. „Tulemuste hooaeg on tähtis ning mitmed suured nimed on ületanud ootusi. Neid tuleb veelgi.“

Andmetest selgus, et USA tööstustoodang tõusis juunis 0,2 protsenti. Samuti tõusis töötleva tööstuse toodang, mis aastatagusega võrreldes kasvas 6,7 protsenti. Hiina majandus tõusis 7,5 protsenti.

Kulla hind mõnevõrra taastus, tõusis 0,34 protsenti ning lõpetas päeva 1298,47 dollari peal. Toornafta (Brent) hind langes 0,16 protsenti ja lõpetas päeva 105,85 dollaril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2014, 00:04
Otsi:

Ava täpsem otsing