25. juuli 2014 kell 8:01

Masinatööstuses kasvas hõivatute arv

Vaatamata tootmismahu langusele suurenes hõivatute arv masinatööstuses aastaga ligi viis protsenti ja palgad tõusid Eesti keskmisega samas tempos.

Kokkuvõttes suurenesid tööjõukulud enam kui kümnendiku võrra, kuid kogukulud mõnevõrra vähenesid, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Tootmine vähenes eelmisel aastal viis protsenti. Kuna hinnad püsisid stabiilsena, langes ka müügimaht samas suurusjärgus. Müügi languse tõi kaasa ekspordi vähenemine, kuid siseturu müük püsis paigal. Suurematest eksportturgudest langes müük Soome, teiste olulisemate riikide osas oli pilt positiivsem.

Üle poole investeeringutest suunati masinatesse ja seadmetesse. Teisteks olulisemateks valdkondadeks olid ehitamine ja rekonstrueerimine ning transpordivahendid.

Eesti Konjunktuuriinstituudi koostatud kindlustunde indikaator oli masinatööstuses madalam kui 2012. aastal, tellimusi oli tavalisest vähem. 2014. aasta algus oli sarnane kui aasta tagasi, mõne näitaja osas oli pilt veidi parem, kuid lähituleviku väljavaateid hinnati siiski üsna tagasihoidlikult.

Hetkel kuum