Fannie Mae on USA valitsusele tohutu abipaketi  tagastanud

Mait Kraun 11. august 2014, 22:49

Juba kümnendat kvartalit järjest on riigi kontrolli all olev USA hüpoteeklaenude finantseerija Fannie Mae kasumis ning päästepakettide käigus rahandusministeeriumilt saadud abipaketi maht on tagasi makstud.

Washingtonis asuv Fannie Mae, mis on olnud 6 aastat valitsuse kontrolli all, teenis teises kvartalis 3,7 miljardit dollarit kasumit. See on 10,1 miljardit aastatagusest väiksem, sest refinantseerimisbuum on läbi saanud ning hüpoteeklaenude arv seetõttu vähenenud. Kokku on USAs seetõttu hüpteeklaenude arv aastaga langenud lausa 50 protsenti.

Fannie Mae ostis teises kvartalis 51 protsenti USA hüpoteeklaenudest. Eelmise aasta samal kvartalil oli ettevõtte turuosa 46 protsenti.

Kuigi kinnisvaramulli lõhkemine surus Fannie Mae põlvili, on turu taastumine olnud viimastel aastatel tugev ning ettevõtte kasumid on tõusnud. 2013. aastal teenis ettevõte rekordilised 84 miljardit dollarit kasumit, mis on 2006. aastaga võrreldes 20 korda rohkem.

Pärast järgmise kuu makset on Fannie Mae rahandusministeeriumile tagasi maksnud 130,5 miljardit dollarit. Kokku sai ettevõtte päästepaketi raames valitsuselt 116 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2014, 22:49
Otsi:

Ava täpsem otsing