• Jaga lugu:

  Rootsi sotsid tahavad panustada õpetajasse miljardeid

  Septembris on Rootsis parlamendivalimised ning haridus on pärast külma dušši PISA testi tulemustest üks olulisemaid teemasid valimisdebatis.

  Täna ütles Sotsiaaldemokraatliku partei juht Stefan Löfven, et sotsid tahavad tõsta õpetajate taset ja elukutse atraktiivsust, olles valmis igal aastal täiendavalt panustama 3,5 miljardit Rootsi krooni, vahendas agentuur TT.
  "Õpetajaks õppimine ja õpetajana töötamine peab ennast ära tasuma," ütles Löfven täna ajakirjanikega kohtudes. Tõuseksid nii õpetajate palgad kui ka õpetajatele esitatavad kutsenõuded.
  Reformi on kavas rahastada pankade suuremast maksustamisest, millest võiks täiendavalt laekuda 4 miljardit Rootsi krooni aastas.
  "Tahame pankade maksukoormust suurendada. Näeme, et pangad võiksid veidi enam kooli toetada, et meie lapsed Rootsis saaksid eluks parema stardi," ütles sotside majanduspoliitika eestkõneleja ja valimisvõidu korral rahandusministri kandidaat Magdalena Andersson.
  Rootsi peaministri partei Moderaatide kõneisik haridusküsimustes Tomas Tobé kommenteeris, et pangamaksust loodetud summasid on juba lubatud mitmeks erinevaks otstarbeks. "Kõigile kõike lubada ei saa. See ei ole tõsiseltvõetav," märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.