17 september 2014

Alustab venekeelne raadiosaade ettevõtlusest

Oktoobris stardib venekeelses raadiojaamas Sky Raadio esimene äri- ja ettevõtlusteemaline vestlussaade „Poleteli!“, mida saab otse kuulata ka Delovõje Vedomosti portaalist.

"Poletelei!" ehk "Tuult tiibadesse!" on Eestis esimene ja hetkel ainus venekeelne saade, mis räägib ettevõtlikust mõtteviisist ning selle teostamise võimalustest.

Sügishooajal on kavas 8 otse-eetri saadet, mida on võimalik jälgida ka otse-eetris videopildina saate kodulehel ja Äripäeva sõsarlehe Delovõje Vedomosti portaalis. Saate ajal saavad kuulajad saadet kommenteerida saate Facebooki kodulehel või SMSi teel. Saateid saab järelkuulata ja -vaadata saate veebilehel. Lisaks saab veebilehel lahendada saadetes esitatavaid ärilist mõtlemist arendavaid ülesandeid, teha teste ja võrrelda oma testi tulemusi saadete külaliste tulemustega.

Saate üks autoritest Darja Saar ütles, et saate idee tekkis juba kolm aastat tagasi ning tegemist on Eesti Energia koolinoorte ettevõtlikkusideede konkursi ja arenguprogrammi ENTRUM raadioversiooniga. Saar lisas, et saatesse kutsutakse osalema eelkõige ärikogemust omavaid ettevõtjaid. „Räägime, miks ettevõtlik hoiak on oluline, kuidas alustada endas ettevõtliku mõtteviisi kujundamisega, kas ja kuidas alustada ettevõtlusega.“

Ajakirjaniku kogemusega tunnustatud kommunikatsiooniekspert Natalja Kitam ütles, et tema eesmärk on anda saates eelkõige psühholoogilist nõu noortele, kes peavad orienteeruma ootamatuid situatsioone pakkuvas ärimaailmas. „Minu ülesanne on olla treener ja konsultant, et innustada noori märkama võimalusi, mida ümbritsev elu meile pakub,“ ütles Kitam ja lisas, et multimeedia vahendusel saavad kõik ettevõtluse alustamisest huvitatud inimesed neid saateid järelkuulata, mis annab saatele püsiva väärtuse ja tänastest nõuannetest on kasu ka tulevikus.

Sky Raadio programmidirektor Sergei Šustrovi sõnul on raadiosaade „Poleteli!“ on väga huvitav eksperiment. “Me ei ole oma raadios kunagi midagi niisugust veel teinud ja jääme nüüd huviga kuulajate vastukajasid ootama,“ ütles Šustrov ning avaldas lootust, et saade raadiokuulajatele meeldib.

Saate esimene külaline on Eesti Forbes 100 noorim osaleja ja Eesti Energia koolinoorte ettevõtlikkusideede konkursi ja arenguprogrammi ENTRUMi patroon Vladimir Funtikov. Saatejuhid on ENTRUMi tegevjuht Darja Saar ja ajakirjanik Natalja Kitam. Saade on Sky Raadio otse-eetris alates 1. oktoobrist igal kolmapäeval kell 15:00-16:00.

 

Hetkel kuum