25. september 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Puhkepäev. Muusikateraapia hingevalu vastu

Läksin filmi “Uus algus” vaatama pisukese skepsisega – et mida uut see järjekordne rommkomm mulle pakkuda suudab, süžee kulg on ilmselt ka juba poole filmi peal ette teada. Õnneks pisukese üllatuse enam kui poolteist tundi kinos siiski pakkus.

John Carney loodud linateos keerleb laias laastus ümber kolme inimese – andeka muusikalooja Gretta (Keira Knightley), tema muusikamaailma rambivalgusesse sattuva kallima Dave’i (Adam Levine) ja elu hammasrataste vahelt välja pääseda püüdva produtsendi Dani (Mark Ruffalo).

Tavapäratu lõpp. Kui kuulsust ja tähelepanu nautiv Dave libastub ja üle aisa lööb, viib peale lahkukolimise stseeni elu meeleheitel Gretta kokku tööalaselt tupikusse sattunud Daniga. Sellest kohtumisest sünnib tiim, kes oma hingevalu muusika loomisega ravib.

Nad salvestavad koos plaaditäie lugusid New Yorgi erinevates paikades – metroos, katustel ja tänavatel. Saavad hingevalust üle ja leiavad uue hingamise. Nii nagu ka linateose pealkiri lubab. Tõsi, sellest stsenaariumis midagi üllatavat pole, kui välja arvata filmi lõpp. Kõige etteaimatavamalt see ei lõppe. Õnneks!

Fookuses sõprus. Küll aga üllatab filmi muusika. Selle võib liigitada rahulikuma popmuusika žanrisse – see on selline, mida võib kuulda taksoga linnas sõites, mõnes poes taustaks või parimal juhul enda leierkastist, kui selline muusika meeldib. Ja mulle paar lugu täitsa meeldisid, need üllatasid meeldivalt. Ja pean tõdema, et Keira Knight­leyt ma varema laulmas polnud ka kuulnud. Üllatus number kaks.

Seega tegu oli nauditavalt kinos veedetud ajaga. Nägemata jäi traditsioonilise lõpuga armastuslugu. Selle filmi keskmes oli mehe ja naise vaheline sõprus – midagi, mida romantilistes komöödiates eriti ei näe.

 

Hinnang

“Uus algus”

Hinnang: 8

Režissöör: John CarneyOsades: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld, James Corden, Catherine Keener jtKinodes alates: 19.09

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt