• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Muusikateraapia hingevalu vastu

  Läksin filmi “Uus algus” vaatama pisukese skepsisega – et mida uut see järjekordne rommkomm mulle pakkuda suudab, süžee kulg on ilmselt ka juba poole filmi peal ette teada. Õnneks pisukese üllatuse enam kui poolteist tundi kinos siiski pakkus.

  John Carney loodud linateos keerleb laias laastus ümber kolme inimese – andeka muusikalooja Gretta (Keira Knightley), tema muusikamaailma rambivalgusesse sattuva kallima Dave’i (Adam Levine) ja elu hammasrataste vahelt välja pääseda püüdva produtsendi Dani (Mark Ruffalo).
  Tavapäratu lõpp. Kui kuulsust ja tähelepanu nautiv Dave libastub ja üle aisa lööb, viib peale lahkukolimise stseeni elu meeleheitel Gretta kokku tööalaselt tupikusse sattunud Daniga. Sellest kohtumisest sünnib tiim, kes oma hingevalu muusika loomisega ravib.
  Nad salvestavad koos plaaditäie lugusid New Yorgi erinevates paikades – metroos, katustel ja tänavatel. Saavad hingevalust üle ja leiavad uue hingamise. Nii nagu ka linateose pealkiri lubab. Tõsi, sellest stsenaariumis midagi üllatavat pole, kui välja arvata filmi lõpp. Kõige etteaimatavamalt see ei lõppe. Õnneks!
  Fookuses sõprus. Küll aga üllatab filmi muusika. Selle võib liigitada rahulikuma popmuusika žanrisse – see on selline, mida võib kuulda taksoga linnas sõites, mõnes poes taustaks või parimal juhul enda leierkastist, kui selline muusika meeldib. Ja mulle paar lugu täitsa meeldisid, need üllatasid meeldivalt. Ja pean tõdema, et Keira Knight­leyt ma varema laulmas polnud ka kuulnud. Üllatus number kaks.
  Seega tegu oli nauditavalt kinos veedetud ajaga. Nägemata jäi traditsioonilise lõpuga armastuslugu. Selle filmi keskmes oli mehe ja naise vaheline sõprus – midagi, mida romantilistes komöödiates eriti ei näe.
   
  Hinnang
  “Uus algus”
  Hinnang: 8
  Režissöör: John CarneyOsades: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld, James Corden, Catherine Keener jtKinodes alates: 19.09
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Kuidas müüa 10 miljoni eest linnumaju, mida veel olemas ei ole Uus lugu sarjast "Suured väikesed"!
Sloveenia idufirma Birdbuddy on turule toonud 150 eurot maksva linnumaja, mis pildistab lähivaates üles sulelised külalised, määrab nende liigi ja postitab seejärel omaniku Facebooki seinale kadestamisväärse loodusfotode galerii.
Sloveenia idufirma Birdbuddy on turule toonud 150 eurot maksva linnumaja, mis pildistab lähivaates üles sulelised külalised, määrab nende liigi ja postitab seejärel omaniku Facebooki seinale kadestamisväärse loodusfotode galerii.
EVEA: riigilõivude tõstmine on küüniline idee eriti halval ajal
Riigi plaan tõsta 50% kuni 100% kohtutoimingute ja registritoimingute riigilõivumäärasid, et vähendada kohtute koormust, on Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon hinnangul küüniline ja väga halvasti ajastatud idee.
Riigi plaan tõsta 50% kuni 100% kohtutoimingute ja registritoimingute riigilõivumäärasid, et vähendada kohtute koormust, on Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon hinnangul küüniline ja väga halvasti ajastatud idee.