Andres Haabu • 7. oktoober 2014 kell 16:01

VKG avas uue tehase

Peaminister Taavi Rõivas õnnitleb VKG omanikke tehase avamise puhul. Fotol lisaks Rõivasele: (vasakult) Margus Kangro, Priit Piilmann ja Ants Laos  Foto: Andres Haabu

Põlevkivitootja VKG tähistas uue põlevkivi töötlemise tehas Petroter II käivitamist avamispeoga. Koos VKG omankega jagas rõõmu Eesti Vabariigi peaminister Taavi Rõivas.

Kogu projekti maksumus oli 65 miljonit eurot ja koos investeeringuga energeetikasse üle 150 miljoni euro.   Üritusel osalenud peaminister Taavi Rõivas ütles, tegemist on olulise investeeringuga ning sammuga Eesti energiasõltumatuse ja suurema energiajulgeoleku suunas. “Petrorer II tehasega oleme üks samm lähemal Eesti oma diislitootmisele, mis on äärmiselt oluline energiajulgeoleku seisukohast. Samuti vähendab see kriisiolukordades sõltuvust diislikütuse impordist,” ütles Rõivas.  Uus tehas loob Ida-Virumaal 100 uut ja 400 kaudset töökohta.   

VKG suuromanik Priit Piilmann kohendab peaminister Taavi Rõivase mürakaitse vahendit.  Foto: Andres Haabu
Hetkel kuum