Marta Jaakson • 12. november 2014 kell 14:09

Noop: laiska tulu võiks maksustada

Foto: Andras Kralla

A. Le Coqi juht Tarmo Noop märkis, et Eesti on oma maksukeskkonnaga juba ammu naaberriikidele alla jäänud, ent enim võiks politiikud tähelepanu pöörata tulumaksu temaatikale, ettevõtete kontodel lihtsalt seisvat tulu võiks tema hinnangul maksustada.

Noop nentis, et kui ümberringi vaadata, siis Eestil enam naaberriikidega võrreldes olulist maksueelist pole.  Ta rääkis, et Soome langetab ettevõtja tulumaksu 20 protsendile, mis on sama nagu Eestil, Lätis on see tulumaks 14 protsenti, Leedus samuti alla 20 protsendi.

Oluline on Noobi sõnul tulumaksu teema. Ta nentis, et ei näe pikas perspektiivis suurt eelist maksuvabal kasumihoidmisel. Noop rõhutas, et kõik ettevõtjad on suunatud ikkagi kasumi teenimisele ning ettevõtjana oleks ta pigem õnnelik, kui kasumi pealt oleks tulumaks väiksem, ent vastutasuks võiks seisvat kasumit maksustada. „Seda laiska raha võiks maksustada küll,“ nentis Noop.

Samuti märkis ta, et võiks alustada diskussiooni, kas ettevõtte ja eraisiku tulumaks võiks erineda. Sotsiaalmaksu langetamist hindab ka Noop, ta märkis, et see soodustaks Eestisse ajude sissevoolu.

Samuti on Noop seda meelt, et maksustama ei peaks kõike seda, mis on seotud tervise, erisoodustusmaksuga, mis oma töötajatele tehakse. „See on ikkagi tervema Eesti ja kokkuvõttes ka parema töökeskkonna nimel,“ nentis ta.

Tänavu oktoobris reastas maksuamet 100 suurimat maksumaksjat, kus A. Le Coq AS oli 7. kohal 10 005 457, 23 euroga. 

Hetkel kuum