ehitusuudised.ee  • 3. märts 2015 kell 8:50

Elagu ehitusvabadus!

Advokaadibüroo Hedman Partners vandeadvokaat Liisa Linna  Foto: Hedman Partners

Suvel kaob ajalikku seni kehtinud ehituskeelul põhinev õigussüsteem ning asendub süsteemiga, mille järgi eksisteerib ehitusvabadus, analüüsib uut ehitusseadustikku advokaadibüroo Hedman Partners vandeadvokaat Liisa Linna.

1. juulil 2015 jõustuvad uus ehitusseadustik ja planeerimisseadus. Uue süsteemiga kaasneb iseregulatsioon, mis saab toimida laitmatult vaid siis, kui ehitamisega seotud isikud on absoluutselt õiguskuulekad ja nõuavad reeglitest kinnipidamist ka teistelt.

Kui seni on ehitamine selgelt määratletud ja seda tohib teha ainult pärast ehitusloa või kirjaliku nõusoleku saamist, siis 1. juulist alates tähendab ehitamine igasugust inimtegevuse tulemusel loodud ja aluspinnasega ühendatud või sellele toetuva asjaga seonduvat tegevust. Linna sõnul on päris keeruline leida tegevust, mis ei lähe alates 1. juulist 2015 ehitamise alla.

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist Ehitusuudised.ee.

Hetkel kuum