Äripäev • 5. mai 2015 kell 8:36

Tarand: Rosimannus on julgeolekuoht

2009. aasta Reformierakonna valimispidu Madissoni pubis. Fotol Kristen Michal, Rain Rosimannus ja Andrus Ansip  Foto: Erik Prozes

„Stenbocki majas elab mingi ahjualune, kes tuleb uksest sisse ning läheb kuhu tahab. Kas kaitsepolitsei on seda kontrollinud?” küsis europarlamendi saadik Indrek Tarand Rain Rosimannuse rolli kohta.

Indrek Tarandi sõnutsi võib Rain Rosimannuse vaba ligipääs Stenbocki majja seada ohtu Eesti julgeoleku. „Stenbocki majas elab mingi ahjualune, kes tuleb uksest sisse ning läheb kuhu tahab. Kas kaitsepolitsei on seda kontrollinud?” küsis Tarand eile Tudeng TVs esinedes.

Samuti ei mõistnud Tarand, kuidas on võimalik, et süüdimõistetud isik saab olla valitsuses: “Tema pesitsemine niiöelda Eesti riigi ajukoore sees, ilma selleta , et ta oleks  mingisuguse avaliku posti peale valitud, on skandaal.”

„Kui mina oleksin peaminister, siis see tirel, millega see vend sealt Toompealt alla lendaks, see ei peatuks enne, kui kuskil Paide taga,“ ei varjanud Tarand oma pahameelt.

Tudeng TV saates “Fookus” keskenduti problemaatilistele võimukandjatele, kes töötavad riigikogus ja valitsuses. Luubi all olid Jaak Madison, Kristen Michal, Priit Toobal, Lauri Laasi ning Rain Rosimannus. Stuudiokülalised olid eurosaadik Indrek Tarand, riigikogu liige Jevgeni Ossinovski, suhtekorraldaja Janek Mäggi ning EBS-i eetikakeskuse juhataja Mari Kooskora.

Saadet saab järelvaadata: http://tudeng.tv/fookus/

Hetkel kuum