Äripäev • 5. mai 2015 kell 13:45

Vähiravifond “Kingitud elu” korraldab elu kinkimise suurtalgud

Vähiravifondi “Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu.  Foto: Andras Kralla

Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud elu” korraldab sel nädalal mastaapse üle-eestilise suurtalgu “Teeme ära! Kingime elu!”, millega loodab koguda ühe nädalaga nii palju annetusi, et kõik Eesti vähihaiged saaksid neile hädavajaliku ravi.

Talgud toimuvad internetis kogu nädala ning 9. mail Apotheka apteekide juures Tallinnas, Tartus, Pärnus jm. 

9. mail aitavad üle Eesti annetusi kokku koguda ligi 200 vabatahtlikku, teiste hulgas ministrid Sven Sester, Rannar Vassiljev, Margus Tsahkna, Kristen Michal ja Marko Pomerants ning riigikogulased Viktoria Ladõnskaja, Yoko Alender, Jüri Ratas, Deniss Boroditš, Andres Ammas, Helmen Kütt, Kristjan Kõljalg, Martin Repinski, Kalle Laanet, Rainer Vakra, Martin Kukk, Monika Haukanõmm jt.

Vähiravifondi “Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu sõnul koguti eelmisel aastal fondi annetustena üle 300 000 euro. "Toetasime kõiki haigekassa toeta jäänud vähihaigeid, kes meilt abi palusid. Mitte keegi ei jäänud ukse taha. Talgute eesmärk on kindlustada sama positiivse stsenaariumi kordumine ka 2015. aastal," ütles Tänavsuu.

Fond kutsub eestimaalasi üles talgul osalema ning abivajajaid toetama. Seda on võimalik teha kahel moel: kas annetusega fondile (kogu info www.kingitudelu.ee/toeta) või külastades laupäeval, 9. mail mõnda Apotheka apteeki, kus vabatahtlikud annetusi koguvad. Näiteks Margus Tsahkna kogub annetusi Rocca al Mare keskuses, Rainer Vakra kogub Tallinnas Jannseni apteegis, Sven Sester Järve Selveris, Rannar Vassiljev Viru keskuses, Kristen Michal Kadaka Selveris, Yoko Alender Kristiine keskuses, Kalle Laanet Kuressaares jne.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud Elu“ asutasid 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest. Fondi nõukokku, mis otsustab kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kristiina Ojamaa, dr Kadri Putnik ja tervise arengu instituudi direktor Maris Jesse, näitleja ja psühholoog Rita Rätsepp ja suhtekorraldaja Janek Mäggi.

Hetkel kuum