• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sester: maksud laekuvad mühinal

  Rahandusminister Sven Sesteri sõnul on kõiki makse laekunud planeeritust rohkem.Foto: Eiko Kink, Äripäev

  Rahandusminister Sven Sester kinnitas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et poolaasta makselaekumine on planeeritust suurem.

  „Tõmbasime poolaasta maksulaekumistele joone alla. Võrreldes eelarves planeerituga on kõiki makse laekunud rohkem,“ ütles ta.
  Swedbank teatas eile, et maksab Eestis 400 miljonit eurot erakorralist dividendi ja tasub oktoobris 100 miljonit eurot tulumaksu Eesti riigi eelarvesse. Ajakirjaniku küsimusele saalis, kas Swedbanki maksulaekumise arvelt ei võiks näiteks teha Tallinn-Tartu maantee lõpuks neljarealiseks, vastas Sester, et ühekordse maksulaekumise tõttu lisaeelarvet tegema ei hakata, vaid tulu suunatakse reservi.
  Sester kinnitas, et Swedbanki dividendi maksetest laekuv tulumaks peaks riigikassasse jõudma oktoobris. „Me ei soovi kohe tõtata kulusid ühekordsete tuludega katma,“ ütles ta. Sester märkis, et Euroopas valitseva finantsstabiilusse valguses ei ole liigne kindlus reservi näol halb.
  Sester kinnitas veel kord, et kõikides maksupositsioonides on paremad laekumised ka ilma Swedbanki ühekordse maksulaekumiseta.
  Muu hulgas, kinnitas valitsus Eesti Loto riigieelarvesse makstavad dividendid 5,5 miljonit, mis 60 000 eurot rohkem kui märtsis arvestati. „Ettevõttel on rohkem likviidseid vahendeid kui tema tegevuses vaja on,“ rääkis Sester.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Tartu Mill sai loa Leedu konkurendi ostuks
Eesti konkurentsiametil pole midagi tehingu vastu, millega Eesti jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli.
Eesti konkurentsiametil pole midagi tehingu vastu, millega Eesti jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.