Marta Jaakson • 9. juuli 2015 kell 12:00

Sester: maksud laekuvad mühinal

Rahandusminister Sven Sesteri sõnul on kõiki makse laekunud planeeritust rohkem.  Foto: Eiko Kink, Äripäev

Rahandusminister Sven Sester kinnitas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et poolaasta makselaekumine on planeeritust suurem.

„Tõmbasime poolaasta maksulaekumistele joone alla. Võrreldes eelarves planeerituga on kõiki makse laekunud rohkem,“ ütles ta.

Swedbank teatas eile, et maksab Eestis 400 miljonit eurot erakorralist dividendi ja tasub oktoobris 100 miljonit eurot tulumaksu Eesti riigi eelarvesse. Ajakirjaniku küsimusele saalis, kas Swedbanki maksulaekumise arvelt ei võiks näiteks teha Tallinn-Tartu maantee lõpuks neljarealiseks, vastas Sester, et ühekordse maksulaekumise tõttu lisaeelarvet tegema ei hakata, vaid tulu suunatakse reservi.

Sester kinnitas, et Swedbanki dividendi maksetest laekuv tulumaks peaks riigikassasse jõudma oktoobris. „Me ei soovi kohe tõtata kulusid ühekordsete tuludega katma,“ ütles ta. Sester märkis, et Euroopas valitseva finantsstabiilusse valguses ei ole liigne kindlus reservi näol halb.

Sester kinnitas veel kord, et kõikides maksupositsioonides on paremad laekumised ka ilma Swedbanki ühekordse maksulaekumiseta.

Muu hulgas, kinnitas valitsus Eesti Loto riigieelarvesse makstavad dividendid 5,5 miljonit, mis 60 000 eurot rohkem kui märtsis arvestati. „Ettevõttel on rohkem likviidseid vahendeid kui tema tegevuses vaja on,“ rääkis Sester.

Hetkel kuum