Äripäev • 6. august 2015 kell 8:56

Linnamäe konkurendid ühinesid

Veterinaarravimite hulgimüüja Dimela ASi nõukogu esimees Kadri Kullman.  Foto: Andres Haabu

Konkurentsiamet andis ühinemisloa veterinaarravimite ja -toodete hulgimüüjatele AS Dimela ja AS Remedium. Septembris liituv ettevõte saab uueks nimeks AS Dimedium.

Äripäev kirjutas juulis, et Margus Linnamäele kuuluv loomaravimite hulgimüügija Magnum Veterinaaria, kellele kuulub ligikaudu 26 protsenti turust, plaanib lähiaastatel jõuliselt kasvada, avades Pet City nime all lemmikloomapoode ja loomakliinikuid.

Nüüd on Linnamäe saanud turul arvestatava konkurendi: Eesti veterinaarravimite hulgimüügis on Dimelal 11,7protsendiline turuosa ning Remediumile kuulub 11 protsenti.

Ühinev ettevõte jääb seniste omanike pereettevõtteks, mille tegevjuhtimist jätkavad samad inimesed, kommenteeris pressiteate vahendusel Remediumi juht Sivar Irval, kellest saab ühisettevõtte Dimedium tegevjuht.

Mõlemad ettevõtted on veterinaarravimite ja -toodete valdkonnas tegutsenud üle 20 aasta. Peale Eesti ka Lätis ja Leedus tegutseva Dimela mullune müügitulu oli 13 miljonit eurot, sellest Eestis 6,2 miljonit eurot, Remediumi mullune käive oli 4,3 miljonit.

Hetkel kuum