Äripäev • 31. august 2015 kell 11:35

Hodorkovski jagab poliitvangidele raha

Mihhail Hodorkovski jagab poliitvangidele raha.  Foto: EPA

Jukose endine suuromanik Mihhail Hodorkovski, kes juhib sihtasutust Avatud Venemaa ning korruptsiooniga võitlemise fondi juht Aleksei Navalnõi annavad 22 poliitvangile toetust 100 000 rubla (umbes 1300 eurot).

„Avatud Venemaa juht Mihhail Hodorkovski ja korruptsiooniga võitlemise fondi juht Aleksei Navalnõi esitlesid ühisprojekti, mis aitab poliitvange. 31. augustil kuulutasid nad välja 22 inimese nime, kes saavad materiaalset abi 100 000 rubla,“ teatas Hodorkovski täna oma kodulehel.

Valiku tegi nõukogu, millesse kuulub 24 õiguskatsetöötajat, advokaati ja ajakirjanikku. Toetust saavate kinnipeetavate seas on näiteks ökoloog, antifašist, poliitikuid, ukraina rahvusest inimesi, aga ka Aleksei Navalnõi vend Oleg.

„Abi peaeesmärk on võimaldada neil oma lähedastega kohtuda,“ selgitas Avatud Venemaa koordinaator Maria Baronova. „Projekti ettevalmistamise käigus sai selgeks, et abivajajaid on kordades rohkem, kui me arvasime. Ja juba täna teeme teatavaks veel nimesid, kelle abistamisotsuse teeb nõukogu järgmisel korral.“

Hodorkovski kandis ise Venemaal vanglakaristust aastatel 2003 kuni 2013, teda süüdistati maksudest kõrvalehoidmises.

Hetkel kuum