Artikkel
  • Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Kalambuur – kodune nii atmosfääri kui roogade poolest

    Hirvepargi serval asuva Kalambuuri menüüst leiab kalaroad – koguselt suured, välimuselt veel natukene sättimist vajavad.Foto: Julia-Maria Linna

    Hirvepargi kunagisest värava­vahimajakesest, kust alles hiljuti Itaalia sugemetega restoran Gusto välja kolis, leiab nüüd Kalam­buuri, perekond Koržetsite kalakohviku.

    Kalambuur

    19 p (30 võimalikust)Toit ja jook: 7 p Teenindus: 7 p Interjöör: 5 p 

    Aadress: Toompuiestee 8, TallinnTelefon: 5669 4194Avatud: T–P 12–22Põhiroogade hinnavahemik: 9–17 eurot

    Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest 

    Isegi see, kes veel juhuslikult pole perekonna ettevõtmistest meediast kuulnud, leiab sellekohase vihje menüü esimeselt leheküljelt, kus nalja- ja kalamehe Vladislav Koržetsi söögi- ja joogipalved.
    Aulik Looja, Loodust ikka kaitse sa,sest et väga hästi meile maitseb ta.Flooral ja ka faunal lase lokata,et saaks inimsugu rõõmsalt kokata.
    Juba vanad kreeklased teadsid,Et kõik voolab – panta rhei.Mina palun, et kõik see, mis voolab,Ei voolaks minust päris mööda.
    Ettevaatlikkusega koostatud menüü
    Kohvik on pisike, aga seni, kui ilusat ilma jätkub, saab istuda ka maja ees imeilusas Hirvepargis. Päikest jätkub sellesse parginurka küll ainult hommikupoolikuteks, aga pleedid on olemas ja septembri teisel nädalal saime nende varjus ka varajaseks õhtusöögiks piisavalt sooja.
    Kalambuuri menüü on kokku pandud väga ettevaatlikult. Ettevaatlikkuse all ei pea ma silmas mitte niivõrd selle lühidust – kolm eelrooga, kaks suppi, neli pearooga, kaks lasterooga ja kaks magusrooga on väikese kohvikukese jaoks rohkem kui küll, vaid pigem valmistusviiside tagasihoidlikkust.
    Kui kiirmarineeritud lõhepalad ja vürtsikilud vajavad mingitki kalaga ringikäimise kogemust, siis räime-peedikotlet kartulipudruga, aga eriti tursamaksasalat, olid ühe kohviku, mis sest et tagasihoidliku, jaoks liiga lihtsakesed. Lõunapakkumiseks sobiks ju küll, aga õhtusöögi juures ootaks ka pisut kokakunsti.
    Nii et natuke liiga kodukootud on see kalambuur. Kodukootus tuleb kasuks vaid leivale ja saiale, mis mõlemad oma maja tooted. Roogade kompositsiooni, väljapaneku, viimistluse ja ka tekstuuride puhul on arenguruumi tublisti, näiteks võiks räime-peedi kotletti krõbedamaks ja tihedamaks timmida, praegune oli nii seest kui ka väljast päris pehmekene.
    Vormi kaotanud peategelased
    Kalaseljanka maitses hea, aga nägi välja rohkem pudru kui supp, kalapalakesed olid kõik oma kuju kaotanud, ainult krevetikõverikud suutsid joont hoida. Oleks siis tegemist mingi lihtsa lõhe või kasvõi haugiga – ei, supp oli tuurast, meie söögikohtades vägagi haruldasest kalast, mis tegi peategelase vormikaotuse eriti kahetsusväärseks.
    Ka vajaks maja esindusroog, Kalambuuri kalavaliku nimeline suupisteliud veidi tuunimist, olgu või tillioksakese, olgu või rediseviilukesega, et kolm praegu nii ühtmoodi välja nägevat suupistekuhjakest ka välimusse pisut omapära ja apetiitsema kujunduse saaksid. Maitsed on ju mõnusad ja portsjonid suured, vahest liigagi suured – ainuüksi supist jätkub kõhnemaks kõhutäieks, praad vajaks aga juba korralikku isu.
    Teenindus on nobe ja püüdlik. Pakutakse vett, pleedi, veini ja leiba, enam-vähem sobiva kiirusega kaovad laualt ka tühjakssöödud nõud, mis on vägagi meeldiv, sest õuelauad on imetillukesed, kolmekesi koos praadide, vee- ja veiniklaaside ning leivataldrikuga nende ümber mahtuda on võimatu.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.