Marta Jaakson • 22. september 2015 kell 8:15

Defendec taas inkassos

Defendec OÜ üks omanikest Jaanus Tamme sõnul midagi erilist lahti ei ole ning kõik saab lahendatud.  Foto: Andras Kralla

Turvasüsteemide pakkuja Defendec on juba teist korda Julianus Inkasso võlglaste nimekirjas, firma omanik Jaanus Tamm ei tea võlgadest midagi.

Käive

2013 1 010 046

2014 2 154 094

Kasum

2013 -799 933

2014  543 531

„Ma päris ausalt öeldes seda Julianus Inkasso asja ei teagi. Ma pean üle kontrollima, mis see on. Sest meil eelmine suvi läks ka mingi transpordi firma arve kuidagi automaatselt sinna. Me peame seda lihtsalt kontrollima,“ kommenteeris Tamm.

Defendec OÜ-l on Julianus Inkassose antud kaks võlga: selle aasta juulis 1847,92 eurot kütuse ja transpordi valdkonnas nng septembri alguses 1186,67 eurot. Tamme sõnul on need väikesed arved, mis kohe likvideeritakse.

Muu hulgas on firmal tänase seisuga maksuvõlg 4437,41 eurot. Maksuameti võla kohts nentis Tamm, et see peaks olema juba tasutud.

Lisaks eelnevale on firmal esitamata ka 2014. aasta majandusaasta aruanne. Tamm kinnitas, et aruanne on tõesti esitamata, sest seal oli tarvis paar asja üle kontrollida. „Kuna meil on investorid, kes soovivad, et aruannet auditeeritaks, siis seda praegu auditeeritakse. Seal ei ole midagi erilist,“ selgitas ta.

Tamm lisas, et eelmisel aastal hakkas firma valvama Afganistani-Tajikistani piiri koos Ameerika partneritega ning süsteem läks kasutusse ka Leedu Piirivalves. Lisaks tegi Defendec õlisektoris projekte nii Lõuna-Ameerikas, kui Euroopas. UK-s alustas Defendec pilootprojekti oma tehnoloogia baasil teenuse edasimüümist kohaliku partneriga, mida Defendec plaanib lansseerida novembris.

Käesolevaks aastaks ootab Defendec  vähemalt samu tulemusi ning põhiline klientuur jääb Euroopasse ja selle lähiregiooni, kus hetkel on Tamme sõnul kõige kiiremad ajad piirikaitses ja piiri monitoorimises. „Nendest projektidest saame rääkida enne aasta lõppu, sest praegu käib nende tootmine ja tarnimise ettevalmistamine. Meie äris on eriti kiired ajas aasta lõpus ning vaiksem aasta esimene pool, mistõttu nüüd algas meil kõige kiirem hooaeg,“ kommenteeris Tamm.

Tamm lisas, et eelmisel aastal kasvatas firma käivet üle kahe korra ja jõudis kasumisse. „Meil oli üle poole miljoni kasumit ja meil enda arvates läks eelmisel aastal väga hästi,“ märkis ta. Äri on tema sõnul väga tsükliline ning esimesel poolaastal väga palju tellimusi ei ole. 

Defendecisse on teiste seas panustanud ka riigi rahastatava Arengufondi tütarettevõte SmartCap, mis investeeris 2012. aastal koos Firepower Ventures OÜga Defendecisse 1,2 miljonit eurot.

Defendec OÜ on 2006. aastal loodud Eesti tehnoloogiaettevõte, mis arendab arupuru ehk smart dust’i tehnoloogial põhinevaid jälgimissüsteeme turva- ja militaarsektorile ning infrastruktuuri ettevõtetele.

Hetkel kuum