Äripäev • 22. september 2015 kell 12:20

Tuulbergil huvid ka Pirita TOPis

Aivar Tuulberg  Foto: Raul Mee

Täna vahistatud Aivar Tuulberg on pidanud Pirita elanikega üle kümne aasta võitlust enda osalusega olümpiapurjespordikeskuse alale äri- ja eluhoonete ehitamise eest.

Pirita linnaosa elanikke ühendanud Pirita Selts andis 13 aastat tagasi asja kohtusse, sest ei olnud nõus mereäärse maa kortermajade täisehitamisega. Esimeses kohtuastmes tunnistatigi detailplaneering kehtetuks, kuid ringkonnakohus tühistas selle otsuse ning samale seisukohale jäi tänavu märtsis ka riigikohus, kes jättis AS TOPi detailplaneeringu jõusse.

Kolm kohtuastet läbi käinud otsus tähendab, et jõusse jääb detailplaneering, mis lubab Pirita linnaosas 42,48 hektari suurusele maa-alale rajada 32 krunti.

Mis on AS TOP?

AS Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse ehk AS TOPi põhitegevusala on hoonete ja ruumide üürile andmine ning sadama opereerimine. TOPi mullune müügitulu oli 1,4 miljonit eurot, mis on aasta varasemaga samas suurusjärgus. Ettevõtte mullune ärikasum oli 414 000 eurot ning TOPil on jaotamata kasumit kogunenud 20,5 miljonit eurot.

Ettevõtte aktsiate omanik on Regati Valduse OÜ, mis jaguneb võrdselt kahe ettevõtte vahel. First Telecom Trading kuulub Marcel Vichmannile ning C.H.P. omanikud on võrdsetes osades Raivo Rand, Aivar Tuulberg ja Urmas Uustal.

Hetkel kuum