Alyona Stadnik • 24. september 2015 kell 7:45

Pajula: Postimehes ei ole võimalik töötada

Kolumnist ja majandusanalüütik Hardo Pajula   Foto: Eiko Kink

Ühe päeva Postimehe peatoimetaja ametis olnud kolumnist ja majandusanalüütik Hardo Pajula sõnul ei ole võimalik Postimehes töötada seni, kui seal on veel Eesti Meedia endise juhi Mart Kadastiku vaim.

„Sellises olukorras ja nende inimestega ei ole võimalik koos töötada,“ kommenteeris Pajula. „See oli mulle selge, et nii kaua, kui Kadastik on seal, siis ei ole võimalik seal töötada. Ma olin naiivne, kui arvasin, et nüüd, mil Kadastik on ära läinud, siis saab. See, et ta on läinud, ei tähenda, et suure mehe vaim ei hõljuks seal.“

Margus Linnamäega pidas Pajula läbirääkimisi pikalt, juba siis, kui Kadastik oli veel Eesti Meedia eesotsas. Pajula kandideeris Postimehesse seetõttu, et see on tema arvates oluline organisatsioon. Paraku selgus, et selle organisatsiooni kultuuriga ta enda sõnul kokku ei sobi.

Pajula hinnangul on Postimehe sagedase juhtide vahetuse taga see, et otsitakse uut Kadastikku. „Organisatsioonikultuur on suuresti kujunenud välja Kadastiku poolt, minule see kultuur ei sobi,“ sõnas Pajula. Ta ei osanud Kadastiku kultuuri kirjeldada, kuid ütles, et ühele meeldib üks naine ja teine ei meeldi.

Eile jõudis Hardo Pajula igapäevasele hommikusele toimetuse koosolekule. „Nad olid väga vaenulikud mu vastu,“ märkis Pajula. Sisekliima kohta ütles ta, et inimesed on seal närvis. Pajula märkis, et pärast 20 aastat EBSis töötamist ei ole võimalik teda enam millegagi üllatada.

Ta soovitas Margus Linnamäel jätkata samas vaimus. „Et ta ei jätaks asja pooleli, see on oluline,“ märkis Pajula. „Ostku palju kadakaid, sest Kadastiku saab välja ainult kadakasuitsuga.“ Tegevtoimetajal soovitab Pajula osta gloobuse. Miks? "Las ta ise mõtleb selle üle," oli ta salapärane.

Küsimusele, mida ta hakkab edasi tegema, vastas Pajula, et tal on olemas osaühing, millega tegeleb.

Hardo Pajula pidi asuma eile Postimehe peatoimetajaks, kuid pärast kohtumist toimetusega ta loobus sellest. Eile hommikul oli Postimehes tavapärane toimetuse koosolek, kus arutati päevakorras olevaid teemasid ja uuriti Pajulalt ka tema visiooni, kuidas ajalehte edasi juhtida. Vastus sellele tal puudus. Väidetavalt liikusid toimetuses kirjad selle kohta, et Pajula ei sobi ametisse. Postimehe juhatuse esimehe kohalt lahkunud Janeck Uibo oli ametis kolm nädalat, sest tutvustas oma visiooni ja stateegiat, mida meeskond ei toetanud.

Hetkel kuum