Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbank pakub uut sularaha väljavõtmise võimalust

  Swedbanki automaatFoto: Andras Kralla

  Swedbank plaanib maapiirkondades asendada pangabussi võimalusega võtta välja sularaha kaupluste makseterminalidest, teatas pank.

  Swedbanki klienditeenuste divisjoni juhi Ulla Ilissoni sõnul on panga klientide tagasiside ja ka avalikkuse reaktsioonid selgelt mõista andnud, et sularaha kättesaadavuse parandamine hajaasustusega piirkondades on paljude inimeste jaoks väga vajalik. „Kõiki miinuseid ja plusse kokku lüües leidsime, et kümme aastat tagasi innovatsioonina Eesti teedele toodud pangabuss ei vasta enam inimeste ootustele - bussi külastused on liiga harvad, et igapäevast sularahavajadust katta,“ märkis Ilisson. Seepärast otsustas pank tema sõnul pakkuda iga pangabussi senise peatuse klientidele lahendust, mis on püsivam, sobilikum ning teenustasuta. Ta lisas, et üheski kohas ei toimu muutused enne, kui asendusteenus on paigas.

  Pangabussi külastatavus väga väike

  Ulla Ilisson, Swedbanki klienditeenuste divisjoni juht

  Pangabuss on Eesti teedel sõitnud pea 10 aastat. Selle ajaga oleme loonud uusi ja kliendisõbralikumaid võimalusi paljude teenuste kasutamiseks, mis on kaasa toonud kõigi meie füüsiliste esinduste külastuste kestva languse.

  70% pangabussi peatuskohtadest käib nõustaja juures külastuskorra kohta vähem kui 5 klienti, päris palju on ka selliseid kohti, kus vahel ei külasta bussis nõustajat ühtegi inimest. Kui alustasime möödunud aastal pangakaartide kojupostitamist, langes külastatavus veelgi.

  Enamik inimesi teeb kõik oma pangatehingud mobiilipanga, internetipanga ja pangakaardi vahendusel. Äsja ületas meie mobiilipanga kasutajate arv 100 000 piiri ning makseid tehakse seal iga kuu 12 korda rohkem kui kõigis meie füüsilistes esindustes kokku. Meie nõustamiskeskuse töötajad annavad nõu ööpäevaringselt, kuidas on igal kliendil kõige mugavam ja lihtsam soovitud teenust kasutada.

  Ilison kirjeldas, et koostöös Eesti kohalike omavalitsuste ja ettevõtetega hakatakse pangabussi marsruudil edaspidi pakkuma püsivat sularaha väljavõtmise võimalust. „Enam pole vaja oodata 1-2 korda kuus saabuvat bussi, vaid inimene saab raha võtta ka kohaliku kaupluse, bensiinijaama või muu koostööpartneri makse terminalist,“ selgitas Ilisson. Sinna, kus kasutajaid on rohkem, on pank paigaldanud või plaaninud lähitulevikus paigaldada veel sularahaautomaate või asendada väljamakseautomaadid ka raha sisestamist võimaldavate masinatega.
  Kaupluse makseterminalist pakub Swedbank sularaha viies kohas, kus see on Ilissoni sõnul hästi vastu võetud. „Näiteks asendasime Kostiveres kolm kuud tagasi pangabussi peatuse koostöös omavalitsuse ja kohaliku kauplusega makseterminali lahendusega. Selle tulemusena kasvas sularaha kättesaadavus 1 tunnilt ca 300 tunnile kuus ja kliendid on rahul,“ ütles ta.
  Saab nõu pangatehingute tegemisel
  Pangal on kavas pakkuda ka nõustamisteenust neile, kes teevad pangatehingud telefoni, interneti ja pangakaardi vahendusel. „Loome järk-järgult vajaduspõhise nõustajate võrgu. Nõustaja ülesanne on aidata inimestel sõlmida interneti- ja telefonipanga leping ja abistada neid kohe või edaspidi elektrooniliste kanalite kasutamisel. Nõustajateenuse vajalikkuse üle otsustame üheskoos omavalitsusega ja see saab enamasti olema kättesaadav sama sagedusega, nagu seni külastas antud asulat pangabuss,“ selgitas Ilisson.
  Üleminek uuele lahendusele toimub järk-järgult – alates 1. novembrist pakutakse pangateenuseid uuel moel 32 kohas üle Eestimaa. Pank lepib omavalitsustega kokku, kuidas teenust elanikele edaspidi kõige parem osutada oleks ja kohalikku rahvast teavitatakse uuendustest aegsasti. Ülejäänud 17 kohta saavad uued, mugavamad ja püsivamad lahendused jaanuaris.
  Sularahaautomaadid juba olemas 20 pangabussi peatuses. Novembris lisatakse üle Eesti kaks sularaha väljamakseautomaati (Tõstamaa, Võsu) ja viis sularaha välja- ja sissemakseautomaati (Kunda, Otepää, Kilingi-Nõmme, Paldiski, Vändra). Kaupluse abiga sularaha lahendust pakub Swedbank kokku 28 omavalitsusele.
  Asulad, kus muutus toimub alates 1. novembrist: Alatskivi, Ambla, Antsla, Eidapere, Jäneda, Kambja, Kilingi-Nõmme, Kohila, Kohtla-Nõmme, Kunda, Laekvere, Märjamaa, Narva-Jõesuu, Orava, Otepää, Paldiski, Puka, Rakke, Roosna-Alliku, Sangaste, Saru, Suure-Jaani, Tamsalu, Tudulinna, Tõstamaa, Vastse-Kuuste, Veriora, Viru-Nigula, Voka, Võhma, Võsu, Vändra, Kostivere (Kostiveres toimus muutus septembris)
  Asulad, kus muutus toimub alates 1. jaanuarist: Aegviidu, Avinurme, Elva, Häädemeeste, Kehra, Kullamaa, Kuusalu, Lihula, Lohusuu, Mustvee, Mõisaküla, Noarootsi, Raasiku, Rõngu, Tihemetsa, Varbla, Virtsu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
SAF Tehnika kasum kasvas aastaga poole võrra
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.