Äripäev • 30. oktoober 2015 kell 8:48

Šoti miljardär saab oma odavbussid Eesti teedele tuua

Superbusi omanik Brian Souter käis juunis Tallinnas oma firma Eesti-plaane tutvustamas.  Foto: Eiko Kink

Juba suvel Eesti turule tulla soovinud Superbus sai kauaoodatud liiniload kätte, bussifirma saab oma sõite alustada 14. detsembrist, kirjutas Postimees.

Maanteeamet rahuldas eelmisel nädalal Superbusi liiniloa taotlused. Šoti miljardärile Brian Souterile kuuluv firma saab nüüd hakata teenindama Tallinna-Pärnu, Tallinna-Narva ja Tallinna-Tartu liini.

Superus esitles 28 taotlust ja kõik need rahuldati.

Superbus on sel aastal korduvalt taotlenud liiniluba, kuid seni pole nende taotlust rahuldatud, sest nende väljumisajad kattusid juba olemasolevate väljumistega.

Pikemalt loe Postimehest.

Äripäev kirjutas juunis, et Soome ja Poola bussiveoturul jõuliselt toimetav šotlasest miljardär Brian Souter on astunud esimesed sammud ka Eestis ning plaanib sügisel siseneda Eesti turule. Oktoobri alguses hakkavad kehtima riigikogu eelmise koosseisu vastu võetud ühistranspordiseaduse muudatused ning see avab turu kommertsveoliinidele. Kui kehtiva seadusega saab liiniluba omav vedaja teenindada liini nii kaua, kui soovib, ja teiste ettevõtete võimalus konkurentsi pakkuda on suhteliselt väike, siis uue korra kohaselt saavad konkurendid võimaluse pakkuda konkurentsi vähemalt samaväärsetel või parematel veotingimustel.

Sügisene turu avanemine on kindlasti üks põhjus, miks Soome bussiveoturu pea peale keeranud Souter on sihikule võtnud Eesti. Aprillis registreeriti äriregistris Bus Transport Holding OÜ, mille juhatuses on Souteri osalusega Poola Polski Busi ja Soome Onnibussiga seotud inimesed. Souter investeeris Eesti turule 5-6 miljonit eurot. Ettevõtte hakkab tema sõnul teenima kasumit umbes kahe aasta pärast.

 

 

Hetkel kuum