Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lauri Laasi: tunne on kehv!

  Lauri Laasi (keskel) Keskerakonnna korraldatud meeleavaldusel kallite elektrihindade vastu protestimasFoto: Raul Mee

  Täna riigikohtus ebaseaduslikule jälitustegevusele kihutamises süüdi mõistetud Lauri Laasi ütles intervjuus Äripäevale, et talle on liiga tehtud ja tegemist on poliitilise rünnakuga erakonna vastu.

  Hannes Rumm:  "Ma olen otsustanud algusest peale seda asja mitte kommenteerida ja ma jään ka täna selle seisukoha juurde. Las kohtud teevad oma tööd. Mina seda teemat ei kommenteeri, kahjuks ei saa teid hetkel rohkem aidata."

   

  X

  Mida arvate tänasest riigikohtu otsusest?
  Me mõnes mõttes olime selleks valmis, sest käsitlesime seda proliitilise protsessina ja teadupärast poliitilistes protsessides ei ole võimalik Eestis õigeks jääda. Õigeks võib Eestis jääda siis, kui sa riigiettevõttest ja ka eraettevõttest raha välja kandid. Ning need asjad ei pruugi isegi kriminaalmenetluseni jõuda. Aga poliititiliste protsesside puhul mõistavad kohut kapo ja prokuratuur – seepärast pole võimalik õigeks jääda.
  Mida te selle all silmas peate – poliitiline protsess, poliitiline otsus?
  See oli poliitiliselt motiveeritud, et kahjustada Keskerakonda ja selle mainet. Kuritegelikku sisu kogu kohtuasjal ei olnud.
  Kuid riigikohtu kriminaalkolleegium mõistis teid ja Priit Toobali jälitustegevusele kihutamises siiski ju süüdi?
  See on pehmelt öeldes vale.
  Kes selle kohtuasja sisuga on vähegi kursis ja jälitustegevuse olemusega, siis – ei ole mina ega Priit Toobal kedagi kallutanud jälitustegevusele ja pole ka ise kedagi jälitanud. See on kujuteldamatu.
  Aga kuidas selline asi siis välja koogiti?
  Eks peate küsima nende käest, kes kookisid. Eks ikka need, kes selle kriminaalmenetluse meie suunas püsti panid.
  Mis saab edasi – riigikogust lahkute?
  See on automaatne väljaarvamine. Korruptsioonivastases koosseisus (korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon - toim) pole ma enam ammu juba liige olnud.
  Kas astusite ise sealt välja?
  Eelmises koosseisus ma olin, selles pole olnud. Kui riigikogul tuli uus koosseis, siis polnud enam.
  Kas kaebate otsuse edasi?
  Meil on võimalik Euroopa Inimõiguste Kohtusse edasi kaevata, aga ma pean enne oma advokaadiga rääkima – ma pole jurist.
  Kuid, kuidas hetkel tunne on?
  Tunne on kehv, kui te küsite. On liiga tehtud.
  Miks siis Eestis liiga tehakse?
  Ei tea. Vaadake ise, kui palju on Eesti riigis ülekohut. Kuidas Tallinna Sadamast kaovad miljonid ja nõukogu liikmed ei vastuta millegi eest. Kuidas ettevõtted lastakse pankrotti ja pankrotti laskjaid ei puuduta keegi. Ja siis leitakse kaks opositsioonis olevat erakonna liiget ja süüdistatakse neid jälitustegevuses. Kas te ei leia, et see on imelik?
  TAUSTA
  Riigikogu juhatus otsustas, et seoses riigikogu liikme Lauri Laasi süüdimõistva kohtuotsusega asub riigikokku tema asemel asendusliige Kerstin-Oudekki Loone.
  Priit Toobal astus saadikukohalt juba tagasi, tema asendusliikmena tuli riigikokku Anneli Ott.
 • Hetkel kuum
Eksperdid: ettevõtjal on lihtsam kaitsta vilepuhujaid laiemalt, kui seadus nõuab
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Hõbe lõi kirkalt särama ja kipub kullast kasumlikumaks
Kulla väikevend ja vaese mehe kuld hõbe on tänavu kollasest metallist kiiremini kallinenud. Analüütikud toovad välja, et järjepidev puudujääk turul võib hõbeda järgnevatel aastatel kullast isegi eredamalt särama panna.
Kulla väikevend ja vaese mehe kuld hõbe on tänavu kollasest metallist kiiremini kallinenud. Analüütikud toovad välja, et järjepidev puudujääk turul võib hõbeda järgnevatel aastatel kullast isegi eredamalt särama panna.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Nädala lood: kell kuus tuled tööle, kell kaheksa hakkab palk jooksma Nädala ülevaade juhile, ettevõtjale ja investorile
Äripäev avaldas sel nädalal artikleid väga heast, aga ka väga halvast juhtimisest, kirjeldas mitme ettevõtlusvaldkonna käekäiku ja leidis suurte koondajate vahelt üles neid, kes ambitsioonikalt kasvavad.
Äripäev avaldas sel nädalal artikleid väga heast, aga ka väga halvast juhtimisest, kirjeldas mitme ettevõtlusvaldkonna käekäiku ja leidis suurte koondajate vahelt üles neid, kes ambitsioonikalt kasvavad.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Hõbe lõi kirkalt särama ja kipub kullast kasumlikumaks
Kulla väikevend ja vaese mehe kuld hõbe on tänavu kollasest metallist kiiremini kallinenud. Analüütikud toovad välja, et järjepidev puudujääk turul võib hõbeda järgnevatel aastatel kullast isegi eredamalt särama panna.
Kulla väikevend ja vaese mehe kuld hõbe on tänavu kollasest metallist kiiremini kallinenud. Analüütikud toovad välja, et järjepidev puudujääk turul võib hõbeda järgnevatel aastatel kullast isegi eredamalt särama panna.
Raadiohommikus: miks üritati tappa Slovakkia peaministrit
Reedeses hommikuprogrammis räägime välisinvesteeringute Eestisse meelitamisest, värske hinnasihi saanud aktsiatest, Urmas Sõõrumaa kinnisvarafirmast, Slovakkia peaministri tapmiskatsest ning Pärnusse kogunenud tippjuhtidest.
Reedeses hommikuprogrammis räägime välisinvesteeringute Eestisse meelitamisest, värske hinnasihi saanud aktsiatest, Urmas Sõõrumaa kinnisvarafirmast, Slovakkia peaministri tapmiskatsest ning Pärnusse kogunenud tippjuhtidest.