• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestlased aitavad ameeriklastel privaatsuslekkeid avastada

  Cybernetica osaleb privaatsustehnoloogiate arendusprogrammis Brandeis. Pilt on illustreerivFoto: Panthermedia/Scanpix

  Cybernetica AS sõlmis lepingu Ameerika Ühendriikide Õhujõudude teaduslaboriga (AFRL) ning osaleb privaatsustehnoloogiate arendusprogrammis Brandeis, teatas ettevõte. Programmi koordineerib USA kaitseministeerium koos teadusuuringute agentuuriga DARPA.

  Cybernetica juhitava projekti NAPLES eesmärk on luua vahendid, millega saab infosüsteemidest ja äriprotsessidest leida võimalikke privaatsete andmete lekkeid. Cybernetica teadusdirektor Peeter Laud ütles, et USA teadusuuringute agentuuri eesmärk on suurendada kodanike ja ettevõtete usaldust IT-süsteemide vastu, andes andmete omanikule parema kontrolli oma andmete üle. “DARPA koostöö annab meile ka võimaluse teha teadus-arendustööd koos maailma tippudega,” märkis Laud.
  Projektis osaleb alltöövõtjana ka Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut. Professor Marlon Dumas Tartu ülikoolist selgitas, et kui Cybernetica keskendub programmide analüüsile, siis arvutiteaduse instituudi meeskonna eesmärk on leida äriprotsessidest selliseid samme, mis võivad lekitada tundlikku informatsiooni. “Lisaks üritame leida võimalusi mõõtmaks delikaatse informatsiooni süsteemist lekkimise mõju,” selgitas 
  Dan Bogdanov, kes juhib Cyberneticas privaatsust tõstvate tööriistade arendust, lisas, et plaan on luua tasuta töövahendeid, millega tarkvarafirmad saaksid arendada turvalisemat tarkvara, kus lekete oht oleks vähendatud nii palju, kui võimalik.
  Cybernetica osaleb DARPA programmis teist korda. Aastatel 2011-2015 osales Cybernetica PROCEED programmis, kus töötas välja krüpteeritud andmete töötlemise tehnoloogiat. DARPA rahastusel on sündinud mitu maailma läbimurret, nagu ülemaailmne arvutivõrk Internet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Rõtovi ja Siimanni vihjed Toomase eelmiselt konverentsilt osutusid edukaks
Eelmisel investor Toomase konverentsilt Äripäeva peadirektori Igor Rõtovi ning TalTechi finantsaruannete analüüsi õppejõu Paavo Siimanni jagatud aktsiavihjed tõid soovitusi järginud investoritele enamiku ideede puhul korraliku tootluse.
Eelmisel investor Toomase konverentsilt Äripäeva peadirektori Igor Rõtovi ning TalTechi finantsaruannete analüüsi õppejõu Paavo Siimanni jagatud aktsiavihjed tõid soovitusi järginud investoritele enamiku ideede puhul korraliku tootluse.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.