Äripäev • 11. detsember 2015 kell 10:06

Neinar Seli arvamusdiiler paljastatud

Tont  Foto: PantherMedia/Scanpix

Jah, Neinar Seli küsis minu arvamust ja selle arvamuse ma ka andsin, tunnistas tuntud suhtekorraldaja, kui Äripäev küsis temalt Seli tänase avaldusega seotuse kohta.

Suhtekorraldusfirma Powerhouse juhataja Janek Mäggi tunnistas, et nõustas äsja riigikohtus süüdi mõistetud Neinar Selit täna pärast süüdimõistmist ilmunud kommentaari asjus.

„Jah, Neinar Seli küsis minu arvamust,“ ütles Janek Mäggi. „Selle arvamuse ma ka andsin. Mis puudutab seda konkreetset teksti, siis selle asjus andsin ma ka nõu.“

Mäggi rõhutas, et isegi kui suhtekorraldusbüroo arvamusteksti valmimisele kaasa aitab, siis vastutab teksti eest ikkagi autor. „Mina ei ole ühelgi Tallinna Sadama nõukogu istungil osalenud, dokumendid ma muidugi lugesin läbi, kui me seda arutasime,“ sõnas ta.

Mäggi lisas, et igaühel on palju selliseid arvamusi, mis ei pruugi tema omaga kokku langeda. „Ma ei taha, et mind samastataks selle tekstiga, sest selle teksti autor on ikkagi Neinar Seli," tähendas ta.

Neinar Seli pole Powerhouse’i püsiklient. „Meie kontakti taga on see, et oleme spordirindel ajanud ühte asja,“ rääkis Mäggi. „Olin 16 aastat Eesti Kabeliidu president, juhatusse kuulun ka praegu, Euroopa Kabeföderatsiooni juhin edasi. Kuna me tunneme, siis suhtlesime. See on see on see Eesti elu, suhted on läbi põimunud ja kõike ei saa võtta tööna.“

Eri suhtekorraldajate andmetel on Neinar Seli eri aegadel kasutanud mitme büroo teenuseid. Üks neist on näiteks Hamburg ja Partnerid.

Arvamusdiiler on Vilja Kiisleri arvamusloost pärit mõiste. See juhib tähelepanu tõsiasjale, et suurt osa Eesti arvamusruumis ilmuvatest tekstidest pole kirjutanud inimesed, kelle nimi loo juures seisab.

Hetkel kuum