Äripäev • 12. jaanuar 2016 kell 7:30

Alar Kolk: Eesti majandus peaks kasvama neli korda kiiremini

Eesti majandus on nagu tigu, arvab Alar Kolk.  Foto: Harry Tuul

Euroopa innovatsiooniakadeemia direktor Alar Kolk ütles Eesti Päevalehele antud intervjuus, et Eesti majandus peaks kasvama vähemalt 5, mitte 1,2 protsenti.

„Eesti-suurune riik peaks kasvama oluliselt kiiremini, Eesti peaks kasvama vähemalt 5%,“ rääkis Kolk, kelle hinnangul ei ole valitsusel seejuures arengus nii suurt rolli. „Täna võib iga ettevõte minna suvalisse Euroopa riiki ja hakata seal bisnist tegema. Kui me vaatame Eesti riigi suurust ja seda, milliseid ettevõtteid me siia tahame, siis me ei taha juurde neid, kes tegeleksid tootmisega, sest tootmine on Eestis väga kallis. Me tahame ettevõtteid, kes kiiresti suudaksid võtta globaalse turu mingis nišivaldkonnas,“ rääkis Kolk ja tõi näiteks kiiresti kasvavad ettevõtted nagu TransferWise’i, GrabCadi või Skype’i.

Ettevõtjatele on aga Kolgil kaks soovitust: võtta oma ettevõte ette ja vaadata, mida seal saaks digiteerida ning võtta oma eelarvest ­7000–10 000 eurot ja panna see raha mõnda vingesse koolitusse Stanfordis Californias või MIT-is USA idarannikul.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum