• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Alar Kolk: Eesti majandus peaks kasvama neli korda kiiremini

  Eesti majandus on nagu tigu, arvab Alar Kolk.Foto: Harry Tuul

  Euroopa innovatsiooniakadeemia direktor Alar Kolk ütles Eesti Päevalehele antud intervjuus, et Eesti majandus peaks kasvama vähemalt 5, mitte 1,2 protsenti.

  „Eesti-suurune riik peaks kasvama oluliselt kiiremini, Eesti peaks kasvama vähemalt 5%,“ rääkis Kolk, kelle hinnangul ei ole valitsusel seejuures arengus nii suurt rolli. „Täna võib iga ettevõte minna suvalisse Euroopa riiki ja hakata seal bisnist tegema. Kui me vaatame Eesti riigi suurust ja seda, milliseid ettevõtteid me siia tahame, siis me ei taha juurde neid, kes tegeleksid tootmisega, sest tootmine on Eestis väga kallis. Me tahame ettevõtteid, kes kiiresti suudaksid võtta globaalse turu mingis nišivaldkonnas,“ rääkis Kolk ja tõi näiteks kiiresti kasvavad ettevõtted nagu TransferWise’i, GrabCadi või Skype’i.
  Ettevõtjatele on aga Kolgil kaks soovitust: võtta oma ettevõte ette ja vaadata, mida seal saaks digiteerida ning võtta oma eelarvest ­7000–10 000 eurot ja panna see raha mõnda vingesse koolitusse Stanfordis Californias või MIT-is USA idarannikul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Lemmikuhoidja Laura: see on mu unistuste töö!
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.