Aasta pressifotograaf Andras Kralla soovitab: kui mõtet ei näe, ära vajuta!

06. märts 2016, 14:40
Äripäeva fotograaf Andras Kralla on nii 2015. aasta parima uudisfoto kui ka aasta pressifoto autor.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160306/NEWS/160309809/AR/0/andras-kralla.jpg

Aasta pressifotograafi tiitli võitnud Andras Kralla ütles, et ei mäletagi, millal tal viimati nii hea tunne oli, kui reedel auhinda saades. “Võita on alati hea, kes siis seda ei tea,” muheles ta rahulolevalt.

Kralla sõnul oli eelmisel aastal suuri sündmusi, mida pildistada, palju, mõni sündmus oli ehk suuremgi kui pildid, mida pressipiltnikud teha suutsid. “Mulle väga meeldis seeria, mille sain teha Hundisilmal avatud uste päeval.” Ta kiidab ka kolleegide töid. 

“Eks meil ikka kipuvad samad nimed korduma. Meil on Eestis grupp leidliku ja otsiva vaimuga fotograafe. Ja see on väga õige - kes seab endale ise ülesandeid, see ka saavutab midagi. Muidu on pilt nutune nii fotograafile endale kui ka vaatajale,” kommenteerib Kralla. 

Kralla sõnul oli talle endale olulisim hoopis aasta pressivideo tiitli võitmine. “Kuna meil olid Äripäeva toimetuses eelmisel aastal suured muutused ja sisuliselt Eesti vanim fototoimetus lakkas olemast, siis ma sel aastal ei saa enam ka videoid teha. Seega oli videokonkursil hea tulemuse saamine mulle väga oluline,” rääkis Kralla. “Aga eks näis, mis tulevikus saab. Järgmisel nädalal mul ongi 13. arenguvestlus uue ülemusega, eks siis kuuleb, mis tulevik toob!”

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. March 2016, 14:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing